Hogyan ellenőrzi a munkáltató az erkölcsi bizonyítványon szereplő bejegyzések és érvényességi idők valódiságát?
És alkérdésnek: Minek álláshoz csatolni, ha úgy is leellenőrzik, hogy az illető büntetlen előéletű-e?
Alkérdése 2: Ha nekem 90 napig érvényes, 40 napja kiállított erkölcsim van, akkor a munkáltató (aki 30 napnál nem régebbit kér) köteles-e elfogadni?
"akkor a munkáltató (aki 30 napnál nem régebbit kér) köteles-e elfogadni?"
10% munkanélküliség mellett azt bizony tudnod kell, hogy a játékszabályokat nem te írod, hanem a munkáltató-jelölt. Ebben a relációban a köteles nem értelmezhető. Ha ő 30 napnál nem régebbit kér, akkor nincs olyan, hogy 40 naposat köteles elfogadni. Ha nem tetszik balra el, majd jön helyetted más.
Sajna jelenleg ez a helyzet.
Hogyan ellenőrzi a munkáltató az erkölcsi bizonyítványon szereplő bejegyzések és érvényességi idők valódiságát?
-Sehogy. Elhiszi amit a nyilvántartó hivatak leírt. MIért kellene azokban kételkedni?
Minek álláshoz csatolni, ha úgy is leellenőrzik, hogy az illető büntetlen előéletű-e?
-Pont ezzel ellenőrzik le. De az, hogy büntetlen a "sima" erkölcsiből nem derül ki, csak az, hogy épp nincs eljárás az illető ellen, és nem áll eltiltás alatt.
Jó... Én is 27 éve gyakorlom a magyar létet. :D Jövőre én is lépek külföldre.
Csak ezt a bürokratikus csavart nem értem: Minek neki, ha úgy is leellenőrzi?
"Csak ezt a bürokratikus csavart nem értem: Minek neki, ha úgy is leellenőrzi?"
Nem ellenőrzi le, nem is tudja leellenőrizni!
Elhiszi, mert ez egy hivatalos okmány, mint a születési anyakönyvi kivonat vagy a jogosítvány! Azt sem szokták leellenőrizni!
"Ha nekem 90 napig érvényes, 40 napja kiállított erkölcsim van, akkor a munkáltató (aki 30 napnál nem régebbit kér) köteles-e elfogadni?'
Már mért lenne köteles? Az egy napja kiállítottat sem köteles, attól hogy te jelentkezel még azzal is elküldhet a p.csába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!