Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az személyiségi jog megsértése...

Az személyiségi jog megsértése, ha valaki azt terjeszti rólam, hogy meleg vagyok?

Figyelt kérdés

Egyébként valóban az vagyok, csak nem szeretném, ha ez kitudódna.

25/F

2012. dec. 16. 17:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az függhet attól, hogy hogyan teszi. Pusztán annyit állítani valakiről, hogy homoszexuális, még nem lesz becsületsértő, vagy a magánszférát sértő. Ez a konkrét kontextustól függ. Nincs jelentősége annak, hogy igaz-e a kijelentés, vagy sem, csak annak, hogy sérül-e az emberi méltósághoz, a magászférához való jogod, vagy a becsületed a kijelentés által.
2012. dec. 16. 18:04
 2/5 rémuralom ***** válasza:
88%
Nem hiszem. Ennyi erővel az is személyiségijog-sértés lehetne, ha azt mondom rólad, hogy középiskolában rossz voltál matekból.
2012. dec. 16. 18:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem.
2012. dec. 16. 19:34
 4/5 anonim ***** válasza:
75%

nem, mert akkor az is személyiségi jogot sértő lenne, ha azt terjesztené, hetero vagy.

25 évesen meg már ideje lenne előbújni...

2012. dec. 16. 20:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem megy az előbújás könnyen. Nekem már 17 évesen sikerült először. De sokakat megértek, hogy nem akarják vagy nem merik. De egyébként igaza van az előttem szólónak, mindentől függetlenül tényleg ideje lenne elgondolkozni a témán. Gondolj bele, ha te felvállalnád akkor most nem lenne gondod amiatt, hogy azt terjesztik rólad, mert ha már kimered mondani a dolgot akkor utána már lényegtelen, hogy ki mit terjeszt.

Üdv. 23 meleg F.

2012. dec. 17. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!