Legalizáljuk a drogokat?
Na mit gondoltok, milyen evolúciós hatása lenne? (A rövidtávú "The Walking Dead"-effektuson kívül)
Dekriminalizáció? :)
Az energiaitalok eladását én a szeszesitalokhoz hasonlóan felnőttkorhoz kötném.
Egyetértek Weishaupt-al.
A tiltással magával nem sok dolgot lehet elérni.
Például ott van még a tűzijátékok erős korlátozása és a petárdák teljes tilalma is, de bárki ugyan úgy bármit be tud szerezni...
A könnyű drogok legalizálása lehet még "hasznos" is lehetne. Aki csak esetleg ki akarná próbálni, az megtehetné legálisan, bevizsgált szerekkel. Ennyitől senki nem lenne azonnal függő. Aki meg használni akar ilyeneket, az most is bármikor beszerzi.
Aki akar az bármilyen illegális drogot be tud magának szerezni, nem kell hozzá különösebben kiterjedt kapcsolatrendszer. Aki nem akar, az nem vesz, és ez akkor sem lenne másképp, ha legális lenne (ezt mutatja a portugál példa is, ahol a 2000-es évek elején vezették be a dekriminalizációt, mégis stagnál a drogfogyasztók száma).
Egy esetleges dekriminalizációval el lehetne kerülni azt, hogy fiatalok tömegeit hurcolják meg egy joint miatt, mert ez tényleg nevetséges... ha peched van, két füves cigi miatt már börtönbe kerülhetsz. Ha a rendőrség minden füvező fiatalt elkapna, hamar kiürülne sok középiskola, vagy egyetem.
A legalizáció meg óriási mértékben növelné az állami bevételt(amire most igen-igen rászorulna az ország), nem kéne rengeteg pénzt kiadni a drograzziákra, megszűnne az illegális drogkereskedelem, bevizsgált tiszta anyagot lehetne kapni, nem felütött dolgokat, amik még sokkal károsabbak az egészségre.
Egy globális legalizációval meg konkrétan megszűnne az összes drogkartell, eltűnne a kábítószer bűnözés, és az ezzel járó gyilkosságok, leszámolások.
Szintén a legalizáció mellett szólnak a dizájnerdrogok, amik sokkal veszélyesebbek, mint a hagyományosak. Lásd pl. a dezomorfin(krokodil) példáját, ami "legális heroin" volt, de még addiktívabb és sokkal károsabb. Ha nem büntetnék az embereket a hagyományos drogok használatáért ezek rövid idő alatt teljesen eltűnnének a piacról.
Kb. ennyi az oka hogy én nem tartom jó ötletnek a tiltást, egyszerűen csak ép ésszel végiggondolva, de meg lehet cáfolni...
Nekem is lenne egy kérdésem. Mit gondolsz, kedves kérdező, milyen evolúciós hatása lenne ha a hülyéket egy "aranylövéssel" a túl világra küldenénk? :)
Egyet tudok kapásból. Nem lennének dilettáns, előítéletes, primitív emberek.....s kérdések. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!