Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A bíróságon készíthetek...

A bíróságon készíthetek fényképfelvételt az iratokról? Ezt muszáj engedniük vagy csak másolatot adnak?

Figyelt kérdés

Az a gondom, h jó a másolat persze, csak hát iszonyat nagy az anyag, és oldalanként 100,- Ft-os illetékbélyeg az durva lenne :(

Most ha egyszer jogom van a másolathoz meg jogom van bele nézni, megismerni stb, akkor azért szólnak ha viszem a fényképezőgépemet és úgy csinálok róla magamnak "másolatot"?

és akkor azt ingyen megúsznám, aztán majd én kinyomtatom, ami nagyon kell papíron ...

Valaki tud erre válaszolni?

Ja és még arra is, hogy a mai világban már alapnak gondolnám, de aztán mégse tudom, hogy van ez, hogy elektronikus formában, tehát pl emailben kérhetem az anyag elküldését? Elvégre begépelték ők is, szal meg kell lennie annak lementve nekik ...

Ez lenne a legjobb megoldás persze, csak nem tudom, lehet-e ilyet.

köszi előre is annak, aki tudja!!

2012. dec. 12. 06:59
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

na jó, de pont ezt akarom, h ne csak úgy azt mondja az írnok h nem, de csak mert ő se tudja mi van :(

tudom h az lesz a fontos, de eddig is megnéztem mindent, és azért igen kemény infókat tudok meg az anyagból, tehát nekem eléggé érdekem, h lássak mindent ...

Az meg nem teljesen igaz h nekem csakis az ítélet a fontos, hiszen nem véletlenül vagyok idézgetve minden egyes tárgyalásra most se, mert hatalmas hazugságokat tudok azonnal megcáfolni, ha meg írásban látom, akkor arra egy beadvánnyal rögtön tudok reagálni írásban (ahogy meg is tettem már sokszor). Most ha én nem teszem meg, akkor volt már olyan szitu h ki se derült volna az igazság, mert simán elhitték neki, amit hazudik ...

na nem nagyon kapok választ, csak érted, több ezer oldalnál nagyon nem mindegy, hogy 100 Ft / oldal árért kapom csak meg a másolatot, vagy pedig lefotózgatom az oldalakat egyesével és tök ingyen is meglesz akkor ... Ez itt a fő problémám.

(azt meg sajnos elfelejtettem már h így 2012-ben egyáltalán nincsenek digitalizálva az anyagok, és akkor egyszerűen emailre is el tudnák küldeni :( ezt sose fogom megérteni ... elvégre ők is begépelik számítógépre ...)

2012. dec. 14. 11:21
 12/18 anonim ***** válasza:

Leírtam már, hogy lefényképezheted az iratokat.

OFF:

Bucsek:

tévedtem, mégis büntetőügy.

2012. dec. 15. 20:14
 13/18 A kérdező kommentje:

háát nem emlékszem h leírtad volna ennyire egyértelműen, na de oké, köszi!

Viszont alátámasztanád nekem ezt egy jogszabállyal? arra készülvén, h esetleg nem fog tetszeni nekik az ötlet, és tudjak mire hivatkozni ...

köszi ismét!

2012. dec. 16. 08:31
 14/18 anonim ***** válasza:

HA az ügyedre a Ket alkalmazandó, akkor

a 68§-ban megtalálod.

[link]

(4) A hatóság a 68. § szerinti személy kérelmére – annak vizsgálata mellett, hogy az (1)–(3) bekezdés szerinti okok a kérelem elbírálásakor fennállnak-e – az iratbetekintést biztosítja, vagy végzésben dönt az iratbetekintési kérelem elutasításáról. A végzés ellen az iratbetekintést kérő személy önálló fellebbezéssel élhet.

(5) Az iratbetekintés során az arra jogosult másolatot, kivonatot készíthet vagy másolatot kérhet. A másolatot és a kivonatot a hatóság kérelemre hitelesíti.

(6) Az iratbetekintésre jogosult – az (1)–(5) bekezdés szerint – az eljárás jogerős lezárását követően is betekinthet a hatóság kezelésében lévő iratokba.

...

70. § (1)344 Ha a hatóság az ügyfélnek az eljárás megindításáról való értesítését mellőzte, és az ügyben bizonyítási eljárást folytatott le, annak befejezésétől számított nyolc napon belül értesíti az ügyfelet, hogy az – az iratokba való betekintés szabályai figyelembevételével – megismerhesse a bizonyítékokat, azokra nyolc napon belül észrevételt tehessen, élni tudjon nyilatkozattételi jogával, és további bizonyításra irányuló indítványt terjeszthessen elő.

(2)345 Az értesítés mellőzhető, ha az ügyfél számára már a bizonyítási eljárás során a hatóság biztosította, hogy megismerjen minden bizonyítékot, és módjában álljon gyakorolni az (1) bekezdésben meghatározott jogait, vagy ha az ellenérdekű ügyfél nélküli ügyben a hatóság teljesíti az ügyfél kérelmét.

(3)346 Nem akadálya az eljárás befejezésének, ha az ügyfél a hatóság által meghatározott határidőben nem élt az (1) bekezdésben meghatározott jogával.

2012. dec. 16. 19:04
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem közigazgatási eljárás, hanem bűnügy.
2012. dec. 16. 22:51
 16/18 A kérdező kommentje:

hát ez az, de én ezt már többször leírtam :(

hát itt se lesz válasz ahogy elnézem ...

2012. dec. 16. 22:54
 17/18 anonim ***** válasza:

"háát nem emlékszem h leírtad volna ennyire egyértelműen, na de oké, köszi! "

4/16

2012. dec. 17. 18:50
 18/18 A kérdező kommentje:
de büntető ügy ... :-(((
2012. dec. 17. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!