Őszintén? Nem teszi tönkre. Azon dolgozik, hogy ezt elkerülje. MI viszont annyit érzünk az egészből, hogy több pénzt vonnak el tőlünk, és azokból a körökből,amikkel érintkezünk, például az oktatás. De miért teszi? Miért veszi a el a pénzt? Mire kell az a pénz? Erre már kevesen tudják a pontos választ. A recesszió hazánkban 3% felett van, tehát többet költünk mint amennyi megtermelünk. Orbán célja, hazánk célja és a m célunk hogy ezt 3% alá szorítsuk.
Egy politikailag független jogász.
Nem hiszem, hogy tönkre akarná tenni az országot.
Viszont abban sem vagyok biztos, hogy jók azok az intézkedések, amiket megszavaztat a parlamenttel.
A görögöknek sokkal nagyobb az adósságuk, mint a mienk, de nekik már 30 %-ot elengedett a német. Mi meg még mindig azt az adósságot nyögjük, amit a Kádár-korszakban ránk szabadítottak az MSZ(M)P-sek.
Magyarországnak nem enged el az adósságából egy petákot sem a nyugat. Mindent vissza kell fizetni kamatostul, hacsak valaha ki nem nőjük azt(haha).

tönkreteszi? a sok Orbán utálótól kérdezem:
mit tesztek akkor ha több hitelt fizettek mint amennyi a fizetésetek?Pláne ha még egy jó kis árfolyamrobbanás is beleszól?
Anúgy meg csak annyit: mindig az aktuális rendszert szidja mindenki.Én liálltam a szocik mellett 8 évig, mig meg nem szivattak minket kegyetlenül (ezt nyögjük most is), most kiállok Orsós mellett is 8 évig, nem érdekel az sem hogy havi 11 ezerrel kevesebbet viszek haza havonta...de talán ő a sok rossz közül azt választotta ami talán kivisz minket a trágyából..

Vagdalkozást igen, sok alátámasztást az állításokra nem láttam. Úgy gondolom, ennek az az oka, hogy mindenki abból indul ki, Orbán célja az ország állapotának változtatása. Van aki a tönkretevésre tippel, van aki ellenkezőleg.
Ha erről lenne szó, akkor az egyes intézkedéseket és fideszes állításokat vizsgálva, nem lehetne más szabályosságot felfedezni. Sajnos viszont lehet. Orbánnak nem szempontja az, milyen állapotra kerül az ország. Kizárólagos szempontja és célja a hatalomépítés. Ehhez egy országot használ fel. Időnként a hatalomépítési cél egybeesik valamiféle jobbítással, ekkor ez érzékelhető. Többnyire azonban a hatalomépítési célhoz az ország rombolásán keresztül lehet eljutni.
Aki tehát Orbán tetteit, mondókáit az ország építése vagy rombolása szempontjából figyeli, időnként zavarba jöhet, amikor kedvenc véleményével ellentétes dolog történik. De aki képes a hatalomépítési célt vizsgálni (azaz minden lépésre igaz-e, hogy abban a pillanatban a hatalom növelését szolgálja), látni fogja, hogy ez mindig teljesül. Az egy másik kérdés, hogy néha 10 perc múlva kiderül, hogy a lépés csak 9 percig volt jó, aztán már káros számára. Ekkor jönnek a törvénymódosítások, akár visszamenőleg (hátha menthetjük a még menthetőt).

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!