Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Iskolai tanulói jogokat hol...

Iskolai tanulói jogokat hol találom?

Figyelt kérdés
konkrétan az kéne,hogy az óráról nem küldhetnek ki indokolatlanul,meg úgy tudom nem is adhatnak igazolatlant ha már azon az órán kaptam jegyet,ki kéredzkedtem telefonálni mire a bent ülő tanár kiengedett,az ofő meg már azt mondta hogy nem mehetek vissza igazolatlan,nem az az ember vagyok aki ezt annyiban hagyja,de úgy tudom van erre 1 külön periódus,szóval tudnátok ebben segíteni?
2012. dec. 5. 22:52
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
82%

"ki kéredzkedtem telefonálni "

OMG

Milyen iskola ez, hogy óráról csak úgy ki lehet menni telcsizni?

"nem az az ember vagyok aki ezt annyiban hagyja"

A jogaidat azt hangoztatnád, de a kötelességeidről meg elfeledkeznél?

És, hogy a kérdésre is válaszoljak: Az iskolai házi rend szabályozza ezeket.

2012. dec. 5. 23:01
 2/20 A kérdező kommentje:
miről beszélsz?nem apácanevelőbe járok:) és ne spammolj már ide ha nem tudsz értelmeset írni,nem kértem hogy kioktass..kössz.
2012. dec. 5. 23:04
 3/20 anonim ***** válasza:
33%

Én a kérdezővel értek egyet.

Nálunk év elején a tanárok megmondták hogyha sürgős telefonhívás van vagy ilyesmi akkor ki lehet kérezkedni minden gond nélkül.Nálunk legalábbis így volt.

Órán tilos telefonálni de ha szólsz a tanárnak akkor kienged a folyosóra és telefonálhatsz.

Mivel a szaktanár engedélyével telefonáltál és hagytad el a termet ezért nem adhat igazolatlant.A szaktanár és az osztályod a tanú.

Ennyi erővel azért is igazolatlant adhatna hogyha a szaktanár elküld a naplóért vagy kimész WC-re.

Semmiképpen ne hagyd annyiban a dolgot.

2012. dec. 5. 23:09
 4/20 A kérdező kommentje:
nem is fogom,igen amúgy kb. életbevágó hívás volt,de mivel már megszokta hogy senki nem mer neki szólni semmit amiért visszaél a "hatalmával",már durvábbakat is megcsinál,hiába mondtam neki hogy miért nem írhat be,sokat nem értem vele...azt mondta vigyem be neki az erről szóló jogi részt...mivel érettségi előtt vagyok,nem szeretném hogy ezt megszokja aztán majd ennek indokával akarjon engem kitenni...
2012. dec. 5. 23:13
 5/20 anonim ***** válasza:
61%

Én az első válaszolóval értek egyet.

Manapság marha nagy divat lett, hogy minden diák kemény szajkózza, hogy ehhez vagy ahhoz neki joga van, de amikor arra kerül sor, hogy mi is lenne a kötelessége, akkor kussol.

Bírd ki szépen azt a 45 percet az órán és a szünetben telefonálj...

2012. dec. 5. 23:15
 6/20 anonim ***** válasza:

-A tanárnak joga van óraközben elhagyni a termet és telefonálni.

-A diák elhagyhatja a termet a tanár engedélyével.

Inkább pont hogy csak a tanárnak van joga , a diáknak meg semmi.Azok a tanárok akik a szockó rendszerben szocializálódtak meg tanultam , sajnos azt hiszik hogy ők az Istenek.

2012. dec. 5. 23:19
 7/20 A kérdező kommentje:
MOST MONDOM HOGY FONTOS HÍVÁS VOLT,ÉS KI ENGEDTEK,MIT NEM ÉRTESZ EZEN?hanyagoljátok már az ilyen agyhalott megnyílvánulásokat,NEM EZT KÉRTEM
2012. dec. 5. 23:20
 8/20 A kérdező kommentje:
hát igen,egyébként a szaktanár is megmondta,hogy helyette ne mondja már meg,meg ne is irkáljon be igazolatlanokat az ő beleegyezése nélkül,hát ennyire érdekli...
2012. dec. 5. 23:21
 9/20 tetro ***** válasza:
36%
Igazából nem értem min pörögsz. Kaptál egy igazolatlant... Na és akkor? Nincs erre jogszabály, hogy mikor kaphatsz igazolatlant, de ha lenne is... Szerinted ki fog ezzel foglalkozni? Az ombudsam? Vagy bírósági tárgyalás lesz belőle? Mégis hogyan képzeled a jogorvoslatot ilyen súlyos jogsértés esetén? Amúgy ha nyelvtan óra volt, akkor többé ne gyere ki, sőt, kérj szorgalmi feladatokat. A kedvenc részem amúgy az volt, amikor azt írod "van erre 1 külön periódus"... :D Igen, periódus az van...
2012. dec. 5. 23:40
 10/20 A kérdező kommentje:
a periódus jelentése SZAKASZ te nagyon...:)))) egyébként nem is az igazolatlan érdekel hanem hogy tudja már merre van arccal.:)
2012. dec. 5. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!