Az új 4 példányos autó adásvételin kötelező feltüntetni a vételárat?
Figyelt kérdés
2012. nov. 25. 16:47
3/6 anonim válasza:
Nem! Nem kötelező feltüntetni a vételárat. "Adtam" el idén autót, annyi, hogy visszterhes adásvételnek kell lennie. Az okmányirodában(!) szóltak rám az ajándékozásra vitt "vagyonátruházási szerződés" leadásakor, hogy ilyenkor dupla illetéket kell fizetnie a "vevőnek", úgyhogy azt javasolják, hogy írjuk át visszterhesre. És a neten elérhető minták meg nem is tartalmazzák a "vételár" mezőt.
4/6 A kérdező kommentje:
Akkor most mi az igazság?
(Azért kérdezem,mert ha veszek egy használt kocsit,amire költök,amit felszerelek stb és drágábban akarom eladni évek múlva,akkor az hülyén jön ki hogy én olcsóbban vettem)
2012. nov. 26. 00:14
5/6 anonim válasza:
Én arra hallgatnék, aki már csinált ilyet. Az okmányiroda elfogadja a szerződést vételár nélkül, mi más kellhet még?
Konkrétan erre gondolok, ezen nincs is vételár:
Persze ettől még rá lehet írni, ha valamiért szükséges, például nem egyösszegű kifizetés, későbbi fizetés, nem kp-s fizetés stb.
De egyébként azt néhány év múlva senki sem fogja kérdezni, hogy te mennyiért vetted az autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!