Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha börtönben leülöm, hogy...

Ha börtönben leülöm, hogy megöltem a férjem és közben mégis él, akkor ha utána tényleg megölöm akkor újra kell ülnöm?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy a férjem megrendezi, hogy megöltem.

Engem elítélnek és leülöm a büntetésem.

Amikor kijövök megtudom, hogy mégis él, és csak engem vágott át.

Ha ezek után tényleg megölöm és ezt tanúk is igazolják akkor újra börtönbe kell mennem gyilkosságért?

2012. nov. 18. 20:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
89%
Ez hülyeség. Az első esetben csak akkor ítélnek el, ha van holttest. Anélkül hogy bizonyítható, hogy te ölted meg? Addig csak eltűntnek számít.
2012. nov. 19. 14:22
 12/13 A kérdező kommentje:

Tegyük fel, hogy hajózunk.

Másnap minden tiszta vér, és látszik (a nyomokból) hogy az áldozat a vízbe esett.

Nálam van épp a gyilkos fegyver, mivel reggel nem tudta, hogy mi van és pont megfogtam a kést. Ezt rendőrök is látták.

Tengeren vagyok, tehát a véres áldozatot szinte 100% , hogy cápák ették meg.

2012. nov. 19. 14:27
 13/13 anonim ***** válasza:
50%
"Természetesen nem kell újra börtönbe menned, a kettős büntetés (eljárás) tilalma mindenhol büntetőjogi alapvetés, ahol a római jogra építkeznek"-en nemvagyok jogasz,es okoskodni sem akarok,de nem hiszem hogy megolhetsz valakit buntetlenul csak azert mert tevesen eliteltek es mar leulted.A teves iteletert-ha bebizonyitod-karteritest kaphatsz az allamtol,birosagtol vagy mitudomenkitol,de nem jogosit fel emberolesre- biztos nem fogjak azt mondani hogy "bocs hogy eliteltunk,most akkor menj es old meg az illetot tenleg es akkor kvittek vagyunk".
2012. nov. 19. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!