Ha valakit betépve találnak meg az utcán akkor azt megbüntetik?
tegyük fel hogy egy ember kimegy éjszaka az utcára mondjuk egy 17 éves srác és van nála egy füves cigi amit el is szív, és utána betép meg minden és egy jó fél óra múlva meg találják a rendőrök és leigazoltatják, nem találnak nála semmi anyagot, (mivel ugye menetközben már elszívta a srác) viszont baromi vörös a szeme és majdnem egyértelmű hogy be van tépve.
akkor mit tesznek a srác ellen? mert én úgy tudom hogy kábítószer birtoklása, fogyasztása, terjesztése törvénybe ütközik. de ha valaki be van tépve és nincs nála már semmilyen cucc akkor mi van? mert akkor nem birtokol, nem fogyaszt és nem is terjeszt kábítószert.
viszont gondolom mivel fiatalkorú ezért beviszik és a szülőnek át adják, de ezen kívül megbüntethetik mással?
Bucsek
Nem vagyok szakértő és szerencsére még életemben nem voltam a rendőrségen , gyanúsított ként ( vagy nem tudom hogy nevezik ) . Na szóval amit én írtam annak az a története , hogy az egyik rokonomat megfogták egy füves cigivel és őt csak figyelmeztették és kicsit megizzasztották a rendőrségen , hogy börtönbe fog kerülni meg ilyenekkel ( ezt mesélte ) . Ebből merítve írtam , hogy figyelmeztetik max .
Amúgy érdekes kérdés, nyilván ha kimutatható valamilyen tiltott drog hatása, akkor lehet következménye. THC ha jól tudom 60(!) napig kimutatható pl. hajmintából. Mert ez volt a példa a kérdésben.
Az érdekesebb kérdés az, mit csinálnak ha bevisznek drog tesztre és semmi olyat nem lelnek ami tiltott? Szerintem nagyon nem tehetnek olyankor semmit.
Egy drogteszt ára barátok között is 20-30e Ft. Nem fognak minden egyes füvesnél ilyet csinálni... A rendőröket amúgy sem Csicska Csaba érdekli, akinél jobb napokon találhatnak 0,5 gramm füvet, hanem a terjesztők és a beszállítók, akik nagy mennyiségekkel szórakoznak.
A törvény amúgy is így szól:
"Nem büntethető kábítószerrel való visszaélés miatt az a személy, aki saját fogyasztás céljából csekély mennyiségű hatóanyagot előállít, termeszt, megszerez vagy magánál tart, feltéve, ha az elsőfokú ítélet meghozataláig igazolni tudja, hogy kábítószer-elvonókúrán és/vagy felvilágosításon vett részt." Ezt a csekély mennyiséget a törvény 1 gramm hatóanyagban határozza meg, ami 1-10% hatóanyaggal (THC) számolva 10-100 gramm marihuánát jelent.
Konkrétan ez jelenti az elterelést. Tehát, ha utcán sétálva megmotoznak (amire alapból kicsi az esély, hacsak nem köröznek), és találnak nálad 1 gramm füvet, akkor tuti, hogy csak terelni fognak, akkor is, ha 100% THC-val számolnak, ami alapból nem lehet, mert max. 10-el számolhatnak. A másik dolog meg az, hogy a zsaruk 50%-a is tolja, és előbb fog kinevetni 1 gramm fű miatt, minthogy papírmunkát csináljon magának...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!