Számla nélkül eljárás esetén ki fizeti az áfát?
Szóval én adok egy szolgáltatást Xcégnek számla nélkül, rá 1-2 hónapra az apeh, eljárást indít Xcég ellen teljesen más ügyben. Amennyiben kiderül, hogy én számla nélkül adtam a szolgáltatást, nekem kell befizetnem Xcég a szolgáltatásom után járó áfáját vagy Xcég fizeti ki utólag?
Előre is köszönöm a válaszokat!
ha számla nélkül végeztél szolgáltatást, akkor a csillagos eget is letagadhatod utólag ... még csak nem is tudod ki az a cég ... ugyanis náluk sincs papír a szolgáltatásodról amit olyan bevételből fizettek ami szintén papír nélkül képződött
na, az kis országunk nagy problémája egyébként
... és ha mindezek ellenére mégis kiderül, hogy számla-adás nélkül nyújtottál szolgáltatást, hát nem az áfa lesz a legnagyobb tétel azok között, amiket majd fizetned kell!
Mert attól kezdve:
- hibás a benyújtott bevallásod, ez miatt minimum 100 ezer
- hibás összeg után fizetted az SZJA-t
- hibás összeg után fizetted a TB-t
- és még hozzávesszük az áfá-t
- ezeknek lesz késedelmi pótléka
- és az egész együttes összegének 50 %-a a bírság!
Szóval, egyáltalán ismered te azt a céget, hallottál már valaha is róla, akinél az apeh éppen most tart ellenőrzést?
Ameddig ilyen magasak az adók , hülye az adórendszer , magas áfa addig nem is lesz teljes törvény betartás.Mindenki ott csal ahol tud.
Bár a legtöbben inkább vállalkoznak Szlovákiában mivel ott könnyebb.
"Ameddig ilyen magasak az adók , hülye az adórendszer , magas áfa addig nem is lesz teljes törvény betartás"
És ezek azért ilyen magasak, mert eddig sem szerette betartani senki, a pénz meg kellene. Sajnos ez egy ilyen öngerjesztő folyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!