Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért kell illetéket fizetni,...

Miért kell illetéket fizetni, ha veszek egy lakást?

Figyelt kérdés
az illeték több havi spórolt pénzem
2012. nov. 13. 12:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Vagyonosodási illeték, X+1. lehúzás.
2012. nov. 13. 12:34
 2/16 A kérdező kommentje:

egy lakás aztán nagy luxus

jobb a híd? :(

2012. nov. 13. 12:39
 3/16 A kérdező kommentje:
mármint, egy lakásnak, ahol él az ember, nem kéne a luxus kategóriába tartoznia, hisz nem állatok vagyunk,h az erdő mélyén éljünk a bozontosban
2012. nov. 13. 12:40
 4/16 anonim ***** válasza:

Első lakásnál nem kell fizetni illetve ha építkezni akarsz akkor 3-5 éved van rá, ha nem épül fel a ház ennyi idő alatt akkor kérik az illetéket ...

Javítsatok ki, ha rosszul tudom.

2012. nov. 13. 13:05
 5/16 anonim ***** válasza:
0%

"egy lakás aztán nagy luxus"

Nem kell feltétlenül saját lakás ahhoz, hogy teljes életet élj. Bérelni is lehet.

2012. nov. 13. 13:06
 6/16 Syrakusa ***** válasza:
100%

Miért fizetsz illetéket?!Mert ott húznak le ahol tudnak,azért,mert hagyják az emberek!

Pl.: Az autó utána miért fizetek vagyonszerzési illetéket,mikor olyan pénzből vettem amiért megdolgoztam és már adóztam belőle(SZJA)?ÁFÁ - t miért fizetek minden utána,mikor a fizetésemből veszem amiből adózok?De ez vonatkozik mindenre........Ott a benzin: A jelenlegi 400 Ft-al számolva a beszerzési ár 42% azaz literenként 168FT,marginális költség (elosztás,értékesítés,finomítás stb...) 4% 16 Ft ez eddig 184 FT a többi 216 Ft pedig adó!!!33% jövedéki adó 132 Ft és 21% aza 84 Ft ÁFA.....Érzed a lényeget?Adózok a fizimből,ami megmarad abból megyek tankolni megveszem a benzint amire jön a jövedéki adó és a jövedéki adóval terhelt árra még az ÁFA is......Akkor hány Ft- ba is kerül 1 liter benzin aminek a valós ár 184 Ft??? A kúton fizetek 400 Ft-ot érte,amiről ugye egyszer már leadóztam........(Pontosan nem tudom de gyanítom,h a 400 Ft nettó kb 480 - 500 Ft bruttót jelentett,azaz a 184 Ft helyett fizetek/fizetsz érte kb 500 Ft-ot!!!Miért is????)

2012. nov. 13. 13:17
 7/16 Syrakusa ***** válasza:
39%

5-ös.....

Ez igaz,de ha ne adj Isten felfordulsz,akkor a /pl.2 éves/ gyerekeddel a feleséged/barátnőd vagy akárkid szted ki fog tudni fizetni mondjuk havi 50EFt- ot albérletre egyedül?

2012. nov. 13. 13:21
 8/16 anonim ***** válasza:
28%

Ha felfordulnék, akkor a család vagy bérel egy kisebbet, vagy hazaköltözik anyukához, vagy marad és a megtakarított pénzből fizeti tovább a bérleti díjat. Ezt már az aktuális pénzügyi helyzet fogja eldönteni. A saját lakásra is bőven kell költeni egyébként.

Nem ördögtől való dolog a bérlés, csak még kell egy kis idő, hogy a kultúra része legyen.

2012. nov. 13. 13:26
 9/16 Syrakusa ***** válasza:
Amit mondasz abban is van realitás,de azért ez nem minden esetben......Pl.: Nekünk nem,hogy félre tett pénzünk nincs,hanem alig jövünk ki egy hónapban!És a mi esetünkben a bnőm szülei pl.: egy honvédségi szolgálati lakásban laknak,az édesanya jogosult,de mi van akkor ha Ő sem lesz?!
2012. nov. 13. 13:39
 10/16 Syrakusa ***** válasza:
Persze,mondjuk aki nem igazán lát bele az átlag dolgozó ember életébe az nem érti!Ha havi 250-300 Ft folyna be hozzánk akkor abból már talán Én is tudnék félre tenni.....de amíg a minimálbérhez közel keresel megnézem,hogy raksz félre.Ha sikerül akkor le a kalappal,Te tudsz valamit!És elnézésed kérem!
2012. nov. 13. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!