Miért kell illetéket fizetni, ha veszek egy lakást?
egy lakás aztán nagy luxus
jobb a híd? :(
Első lakásnál nem kell fizetni illetve ha építkezni akarsz akkor 3-5 éved van rá, ha nem épül fel a ház ennyi idő alatt akkor kérik az illetéket ...
Javítsatok ki, ha rosszul tudom.
"egy lakás aztán nagy luxus"
Nem kell feltétlenül saját lakás ahhoz, hogy teljes életet élj. Bérelni is lehet.
Miért fizetsz illetéket?!Mert ott húznak le ahol tudnak,azért,mert hagyják az emberek!
Pl.: Az autó utána miért fizetek vagyonszerzési illetéket,mikor olyan pénzből vettem amiért megdolgoztam és már adóztam belőle(SZJA)?ÁFÁ - t miért fizetek minden utána,mikor a fizetésemből veszem amiből adózok?De ez vonatkozik mindenre........Ott a benzin: A jelenlegi 400 Ft-al számolva a beszerzési ár 42% azaz literenként 168FT,marginális költség (elosztás,értékesítés,finomítás stb...) 4% 16 Ft ez eddig 184 FT a többi 216 Ft pedig adó!!!33% jövedéki adó 132 Ft és 21% aza 84 Ft ÁFA.....Érzed a lényeget?Adózok a fizimből,ami megmarad abból megyek tankolni megveszem a benzint amire jön a jövedéki adó és a jövedéki adóval terhelt árra még az ÁFA is......Akkor hány Ft- ba is kerül 1 liter benzin aminek a valós ár 184 Ft??? A kúton fizetek 400 Ft-ot érte,amiről ugye egyszer már leadóztam........(Pontosan nem tudom de gyanítom,h a 400 Ft nettó kb 480 - 500 Ft bruttót jelentett,azaz a 184 Ft helyett fizetek/fizetsz érte kb 500 Ft-ot!!!Miért is????)
5-ös.....
Ez igaz,de ha ne adj Isten felfordulsz,akkor a /pl.2 éves/ gyerekeddel a feleséged/barátnőd vagy akárkid szted ki fog tudni fizetni mondjuk havi 50EFt- ot albérletre egyedül?
Ha felfordulnék, akkor a család vagy bérel egy kisebbet, vagy hazaköltözik anyukához, vagy marad és a megtakarított pénzből fizeti tovább a bérleti díjat. Ezt már az aktuális pénzügyi helyzet fogja eldönteni. A saját lakásra is bőven kell költeni egyébként.
Nem ördögtől való dolog a bérlés, csak még kell egy kis idő, hogy a kultúra része legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!