Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vipera miatt megbüntetnek?

Vipera miatt megbüntetnek?

Figyelt kérdés
Ha én a kocsimba tartom, és tételezzük fel jogos volt vele az önvédelem (ha lehet egyáltalán az viperával) akkor engem nem büntetnek meg? Nem viseltem, és ennek az ellenkezőjét nem nagyon tudják bizonyítani.
2012. nov. 11. 11:34
 1/8 anonim ***** válasza:
30%
Igen, még otthon tartani is elég necces.
2012. nov. 11. 11:38
 2/8 A kérdező kommentje:

első

Miért lenne az? A törvény a VISELÉSÉT tiltja.

2012. nov. 11. 11:50
 3/8 anonim ***** válasza:
16%

Van egy másik megközelítése is a dolognak.

Szerzel egy taktikai tükörtartó botot(lényegében ez a vipera), ha van hozzá tükröd, akkor mégjobb a helyzeted. Innentől kezdve ez nem fegyver, és tarthatod akárhol.

2012. nov. 11. 12:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Megkérném hogy aki nem tud érdemben választ adni, de szellemileg megüti azt a minimális szintet, hogy eme kérésemet felfogja, az ne válaszoljon.
2012. nov. 11. 13:05
 5/8 anonim ***** válasza:
Benne van a közbiztonságra fokozottan veszélyes-listában, szóval semmiképp' sem lehet nálad. Másrészt úgy tudom, minden fegyvernek minősül, ami alkalmas a karod meghosszabbítására, és nem "elcsomagolva" van. Mindegy, hogy van-e a végén tükör, vagy nincs. Önvédelemnél pedig csak annyit adhatsz vissza, amennyivel rádtámadtak. És mivel a vipera köszönőnek is jó eséllyel töri a csontot, túllicitálsz vele kardon kívül mindent.
2012. nov. 18. 00:07
 6/8 anonim ***** válasza:

Jogos védelmi helyzetben - most már - elvileg azt kapsz fel és azzal védekezel, amivel tudsz, tekintet nélkül arra, hogy mi van a támadód kezében (ha van egyáltalán valami), ha bizonyítani tudod, hogy joggal hiszed azt, hogy életveszélyes helyzetben vagy, amikor a halálos támadást kivitelezed. Ha történetesen egy engedély nélküli fegyver akad a kezedbe, akkor később - úgy értem, ha megtalálják a tetemet/sérültet, és rájönnek a te érintettségedre - meg fogod kapni az illegális fegyvertartásért járó büntetést (és nyilván elkobozzák, és figyelni fognak, hogy mikor próbálsz majd meg újat szerezni helyette), de ez a jogos védelmi helyzeted megítélését nem fogja befolyásolni. Ez a hatékonyság ára; ha egy féltéglát, baltát vagy szögbelövőt használsz erre a célra, akkor gond egy szál se, ha meg viperát, akkor rögtön szívóznak.

Ha közúti ellenőrzésen nálad találják, és nem tudsz rá magyarázatot adni (ld. fentebb), akkor megszívtad. Lehet, hogy nem büntetnek meg, de ha három napra bevisznek és vallatnak, már az is éppen elég büntetés.

2012. nov. 18. 10:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Viszont ha megtámadnak, te jogos védelmi helyzetben agyonütöd, de nem hívsz rendőrt, helyből nem jogos védelmi helyzetnek számít.
2012. nov. 18. 21:34
 8/8 anonim ***** válasza:

Közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül, szabálysértés a közterületen viselése, viszont jogos védelmi helyzetben használhatod.

Otthon is lehet otthonvédelemre.

2013. febr. 15. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!