Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » SÜRGŐS segítségre lenne...

SÜRGŐS segítségre lenne szükségem! Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés
Elég bonyolult lesz, elnézést ha egy regényt sikerül ilyenkor összekaparnom de nagyon ideges vagyok. Szóval a helyzet: Az apám egy ismerőse az egyik szolgáltatónál dolgozik, és meg tudja nézni hogy milyen sms-t küldtem, stb. És amit én/édesanyám küldünk pl. SMS-t ő ha meg akarja nézni, csak szól neki és ennyi, ami szerintem minket jogosan felháborít mert ehhez nincs joga sem az apámnak, sem pedig annak aki ezeket megnézi anélkül hogy engedélye lenne rá. Azt tudom hogy ő meg szólt valakinek aki a rendőrségen megnézte. Az én telefonom apa nevén van, szóval az elvileg nem törvénybe ütköző, de az édesanyámé már a sajátján van, szóval ez szerintem biztos hogy törvénybe ütközik, ha jól tudom személyiségi jogokat sért. (rendészetin tanulok szóval valami fogalmam lesz a jogokról és hasonló dolgokról) Milyen lépéseket lehet tenni ilyenkor, és ki felé?
2012. nov. 9. 17:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Kártyát cserélsz és az újakat egy idegen szolgáltatónál veszed meg.
2012. nov. 9. 18:09
 2/5 anonim ***** válasza:
Először szólj apádnak, hogy hagyja abba, vagy feljelented. Hátha ért a szép szóból. Ha nem, akkor jelentsd fel. Hívd a rendőrséget, majd ott útbaigazítanak.
2012. nov. 9. 18:10
 3/5 anonim ***** válasza:
10%
Most nem azért de a szüleid együtt vannak. Mert ha igen elég furcsa, hogy titkolózni akarnak egymás ellőtt.
2012. nov. 9. 18:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha ilyet csinál valóban:

1. apád megsérti a személyiségi jogokat - törvényileg büntethető

2. a haverja is, akit szintén megbüntetnek, és kivágják a francba a cégtől

Mit tehettek?

1. szóltok a cég vezetésének, hogy ilyen van, és nézzenek rá apád haverjára

2. feljelentitek őket rendőrségen

2012. nov. 9. 19:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. nov. 9. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!