Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tegyek, ha édesanyám az...

Mit tegyek, ha édesanyám az általam vásárolt ingatlant átruházta az unokahúgomra?

Figyelt kérdés

A szüleim válása után vásároltam hitelre egy nagyobb lakást édesanyámnak, és akkoriban (egyéb jogi dolgok miatt) az ő nevére írattam, s nem az enyémre. Tény, hogy ő is rakott bele másfél millió forintot, de a hitelt már én törlesztettem 2003 óta. Külföldön dolgozom, ritkán vagyok itthon, a fizetésemből valamivel több mint 300 eurót utaltam át havonta a törlesztőrészletre.

Úgy gondoltam, hogy jó lesz majd nekem az a lakás, ha egyszer hazajönnék, azonban az anyám a tróger testvérem 4 éves lányára íratta, ő most a tulajdonos. Hát hogy tehet egy szülő ilyet? Azt mondta, hogy szeretné bebiztosítani az unokahúgom jövőjét, legalább ennyi legyen neki, majd ha felnő.

És akkor én minek fizettem ki mai értéken számolva kb. 8 millió forintot?

Nem mellesleg egy másik nagyon fontos indok mellett azért is mentem külföldre dolgozni, hogy fizethessem anyámnak a hitelt.

2012. nov. 8. 12:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Keres minél előbb ügyvédet, és anyukádnak mond meg, hogy ezt felejtse el vagy ő is költözhet ahova akar, mert nem leszel hajlandó más lakásának a hitelét fizetni aztán viszi a bank.
2012. nov. 8. 12:51
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Elég kevés infót írtál le.

Annyit lehetett volna tenni, hogy haszonélvezetet kellett volna bejegyezni a nevedre, és akkor a megkérdezésed nélkül nem tudták volna átjátszani.

Mondjuk az nem tiszta, hogy miért kellett egy kisgyerekre íratni ilyen hamar az ingatlant.

2012. nov. 8. 12:59
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Édesanyád nem volt túlságosan méltányos. Ha te jogilag elkezded támadni anyádat, az a családi kapcsolatok végét eredményezné. Ülj le vele és beszéljétek át ezt az egészet.
2012. nov. 8. 13:10
 14/18 Bence_ ***** válasza:
0%

Az a havi 300€ neked mennyire sok?

Mert ha csiped az unoka húgod, meg a tesód akkor beszélj velük. Jó esetben pár év múlva majd könnyes szemmel vigyorogva mondja neked, hogy köszönöm! :)

2012. nov. 8. 13:59
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó még neki sincs saját lakása, miért kellene másnak vennie ha még ő sem rendelkezik vele. Meg a kérdező nem írta de ha egyszer lesz saját gyereke akkor azt kell támogatnia nem az unokahúgát. Azért egy lakás nem 2 Ft, hogy csak úgy osztogassuk mindenkinek.
2012. nov. 8. 14:04
 16/18 Ilyent ***** válasza:

Kérdező

Ha a vállalkozásod befuccsolt és esetleg adós maradtál a haszonélvezeti jogot nem tudták volna elvenni vagyis kp-ra váltani. Ezt tudom mert több olyan ingatlan van a nevemen ami nem a sajátom.

2012. nov. 8. 14:08
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Olyan jól nem keresek (magyar viszonylatban azért kifejezetten igen), 1800-2000 euró körül havonta (viszont ennek több mint a fele elmegy a lakhatásra és a kajára). Annyi szerencsém van, hogy megtanultam hollandul és németül, így már nem végeztetik velem a legaljamunkát, de volt, hogy kb. 500-600 euróval kevesebbet tudtam havonta összekaparni.

Anyám rákos beteg, nem jósoltak neki túl sok időt az orvosok, ezért szeretne valamit tenni az unokahúgomért. A bátyámmal nem tartom igazán a kapcsolatot, mert egy alkoholista, bunkó alak. A szüleim feszt őt támogatták, de nem tud felmutatni semmit, sőt (a nagy fájdalmam), hogy őt engedték egyetemre, engem meg nem (azért én csak megmutattam, hogy levelezőn képes vagyok megcsinálni). Mindig szeretett inni. Pár éve összeállt egy olyan (félcigány) nővel, aki inkább lehúzta a sárba (részegesek és a panellakásuk rezsijét sem fizetik folyamatosan, állandóan kölcsönkérnek. Ennyit erről.

2012. nov. 8. 14:32
 18/18 Bence_ ***** válasza:

Így ez nehéz ügy.

Akkor ezért íratta édesanyád a gyerekere. Mert a tesód csak széthordaná. "Kedves" édesanya azért rád is gondolhatott volna. Önző.

Gondolom anyukádon kívül semmi nem köt ehhez a családhoz.

Ha így van beszélj ügyvéddel, hogy most tegyen lépéseket vagy édesanyád halála után.

2012. nov. 8. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!