Mit tegyek, ha édesanyám az általam vásárolt ingatlant átruházta az unokahúgomra?
A szüleim válása után vásároltam hitelre egy nagyobb lakást édesanyámnak, és akkoriban (egyéb jogi dolgok miatt) az ő nevére írattam, s nem az enyémre. Tény, hogy ő is rakott bele másfél millió forintot, de a hitelt már én törlesztettem 2003 óta. Külföldön dolgozom, ritkán vagyok itthon, a fizetésemből valamivel több mint 300 eurót utaltam át havonta a törlesztőrészletre.
Úgy gondoltam, hogy jó lesz majd nekem az a lakás, ha egyszer hazajönnék, azonban az anyám a tróger testvérem 4 éves lányára íratta, ő most a tulajdonos. Hát hogy tehet egy szülő ilyet? Azt mondta, hogy szeretné bebiztosítani az unokahúgom jövőjét, legalább ennyi legyen neki, majd ha felnő.
És akkor én minek fizettem ki mai értéken számolva kb. 8 millió forintot?
Nem mellesleg egy másik nagyon fontos indok mellett azért is mentem külföldre dolgozni, hogy fizethessem anyámnak a hitelt.
"(egyéb jogi dolgok miatt) az ő nevére írattam, s nem az enyémre."
Egyéb jogi dolog a haszonélvezeti jog. Ezt szerintem pont az ilyen esetekre találták ki.
a hiteltörlesztést a saját számládról fizetted, vagy Anyukádnak utaltad és ő fizette be mindig?
Amúgy ez minősíthetetlen volt az anyád részéről, de jogilag azért támadható a dolog, ha tudod bizonyítani, hogy te fizetted a hitelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!