Hogyan hathatnék a főnökömre, hogy engedjen haza a hosszú hétvégére?
A főnökömnek több kis élelmiszerüzlete van Bp-en. Elvileg napi 8 órát kellene dolgoznom, minimálbérre vagyok bejelentve, azonban ha hatkor nyitunk, akkor már fél ötre bent kell lennem, ha meg 10-kor zárunk, sosem végzek 23.30-nál hamarabb (ki kell takarítani, egy-két dolgot el kell pakolni, stb.).
Szeptember eleje óta dolgozom az egyik boltban, és még nem tudtam szabadságra menni. Így az egyetem mellett jól jön az a napi 8000 Ft (mindennap kifizet, tehát nem a minimálbért kapom). Csak nekem ez így nagyon sok, se hétvégém, se betegszabadságom (hárman visszük az egyik üzletet). Most mondtam neki, hogy szíveskedjen csütörtöktől vasárnap estig elengedni, mert haza kell mennem vidékre, de nem enged. Megfenyegetett azzal, hogy kirúg, ha nem megyek be csütörtök délutánra és péntek délelőttre. (Sokszor megesik, hogy a 11.30-as zárás után már bent kell lennem hajnal 5-re.)
De én nem vagyok lusta, csak jól jönne már egy kis lazulás és a téli cuccaimat is fel kéne hoznom Pestre otthonról. Anyukámat nyár vége óta nem láttam személyesen.
Ez tiszta rabszolgamunka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!