Az anyukák miért nem kapnak GYED/GYES/családi pótlék emelést, ellenben a nyugdíjasokkal?
A Kormány azt akarja, hogy szüljünk-szüljünk-szüljünk. De 3+ gyerek sem elég ahhoz, hogy kellően támogassák ez. Még a nagycsaládosok sem kapnak szinte semmit, csak ha apuka br. 450 e ft-ot keres.
Miért mindig a nyugdíjasok kapnak visszamenőleg egy évre pénzt?
Szövetkezeti öröklakást utaltak ki anyunak, pedig volt családi ház is a nevén, nem kellett önerő. És töredékbe került, mintha most akar valaki ugyanilyen lakást.
De ha a gyedet nem emelik, akkor reálértéken csökken a vásárlóereje és ezt nem tartom igazságosnak. A max gyed után is 10.000 ft-ot lehet csak igénybevenni.
Egyébként nem értem, hogy miért tették át a kérdésemet ebbe a kategóriába, anyukák véleményére lettem volna igazán kíváncsi. Azokéra, akik ugyanolyan nehézségeket élnek meg napi szinten a gyerekvállalás anyagi terheivel kapcsolatban.
Az én anyám 18 éves korától folyamatosan dolgozott, akkoriban még Gyes se volt, csak pár hét szülési szabadság. A főiskolát munka mellett végezte el, és vezető pénzügyi beosztásban dolgozott, most 82000 a nyugdíja. Gyerekkorában még falun élt, amolyan kútakertben házban.... a háború alatt éheztek...igen, mikor férjhez ment, kaptak egy egyszobás lakást a városban, ahol dolgoztak apámmal.
Én nem egészen értelek, kedves kérdező: te negyedmilliót kerestél, és az édesanyádtól sajnálod a 90000-et?
Gondolom, a negyedét úgyis az unokáira költi :)
Én munka mellett végeztem az iskoláimat. 20-30 éves korom között támogattam az anyut. Azaz fenntartottam a lakásunkat - fele az enyém apu halála óta (82), felújítottam.
Családot alapítottunk a párommal, albérletben lakunk és 88 e ft a gyedem.
Nem tőle sajnálom, hanem, hogy a családosokat nem támogatják.
A kiutalt lakásunk 60m2, anyu végzettsége kereskedelmi szakmunkás.
És a mai napig nem foglalkozik az unokáival, a legidősebb 4 éves, és nem várom el, hogy ajándékozzon vagy legyen velük. Ez van. De ez nem anyuról szól, hanem felháborító, hogy folyton CSAK a nyugdíjasok kapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!