Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az anyukák miért nem kapnak...

Az anyukák miért nem kapnak GYED/GYES/családi pótlék emelést, ellenben a nyugdíjasokkal?

Figyelt kérdés

[link]

A Kormány azt akarja, hogy szüljünk-szüljünk-szüljünk. De 3+ gyerek sem elég ahhoz, hogy kellően támogassák ez. Még a nagycsaládosok sem kapnak szinte semmit, csak ha apuka br. 450 e ft-ot keres.

Miért mindig a nyugdíjasok kapnak visszamenőleg egy évre pénzt?

2012. okt. 30. 16:45
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Szövetkezeti öröklakást utaltak ki anyunak, pedig volt családi ház is a nevén, nem kellett önerő. És töredékbe került, mintha most akar valaki ugyanilyen lakást.

De ha a gyedet nem emelik, akkor reálértéken csökken a vásárlóereje és ezt nem tartom igazságosnak. A max gyed után is 10.000 ft-ot lehet csak igénybevenni.

Egyébként nem értem, hogy miért tették át a kérdésemet ebbe a kategóriába, anyukák véleményére lettem volna igazán kíváncsi. Azokéra, akik ugyanolyan nehézségeket élnek meg napi szinten a gyerekvállalás anyagi terheivel kapcsolatban.

2012. okt. 30. 21:20
 12/15 anonim ***** válasza:
46%

Az én anyám 18 éves korától folyamatosan dolgozott, akkoriban még Gyes se volt, csak pár hét szülési szabadság. A főiskolát munka mellett végezte el, és vezető pénzügyi beosztásban dolgozott, most 82000 a nyugdíja. Gyerekkorában még falun élt, amolyan kútakertben házban.... a háború alatt éheztek...igen, mikor férjhez ment, kaptak egy egyszobás lakást a városban, ahol dolgoztak apámmal.

Én nem egészen értelek, kedves kérdező: te negyedmilliót kerestél, és az édesanyádtól sajnálod a 90000-et?

Gondolom, a negyedét úgyis az unokáira költi :)

2012. okt. 30. 23:27
 13/15 A kérdező kommentje:

Én munka mellett végeztem az iskoláimat. 20-30 éves korom között támogattam az anyut. Azaz fenntartottam a lakásunkat - fele az enyém apu halála óta (82), felújítottam.

Családot alapítottunk a párommal, albérletben lakunk és 88 e ft a gyedem.

Nem tőle sajnálom, hanem, hogy a családosokat nem támogatják.

A kiutalt lakásunk 60m2, anyu végzettsége kereskedelmi szakmunkás.

És a mai napig nem foglalkozik az unokáival, a legidősebb 4 éves, és nem várom el, hogy ajándékozzon vagy legyen velük. Ez van. De ez nem anyuról szól, hanem felháborító, hogy folyton CSAK a nyugdíjasok kapnak.

2012. okt. 31. 09:00
 14/15 anonim ***** válasza:
29%
Különben meg, miért emelnék a gyest? Kap boldog-boldogtalan. Elég, ha valaki az iskolapadból elmegy szülni, három évig kap érte pénz. Miért is? Az adófizetők pénzéből. Sokan még annyit sem dolgoztak, hogy a befizetett járulékainak összege fedezné a saját gyesét. Miért én fizessek annak, aki a szülésen kívül még semmit nem csinált?
2012. okt. 31. 09:02
 15/15 anonim válasza:
0%
Azért fizetünk mind, hogy fennmaradjon a társadalom te okos! Vagy te hogy képzelted? Ha mindenki csak magának dolgozna, kipusztulnánk! Azért is te dolgozol, hogy legyen nyugdíj másoknak! Erre még nem gondoltál? Még a végtelenségig lehetne sorolni, hogy mi mindent fizetsz, amiről nem is tudsz. Ha nem tetszik, legyél remete...
2013. febr. 1. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!