Ha olyan programot hasznalok programozashoz amit nem vettem meg es nem ingyenes, es a benne keszitett programot eladom, akkor az torvenyellenes?
Programozo vagyok. Van egy program a Cisual Studio aminek az ara kb 16 000$. Nekem torrentrol van meg, ha ebben fejlesztek es eladom amit csinaltam akkor az torvenyellenes?
PL: felteszem az android marketre es penzt kerek erte
Törvényellenes és etikátlan.
A probléma ott van, hogy az adóhatóság utána járhat, hogy honnan volt jövedelmed, pontosan miből, és akkor ez kibukhat.. neked pedig be kell fizetned a 16.000 dolcsit + a bevételek adórészét + a büntetést..
Törvényellenes.
Ráadásul mivel vannak ingyenes fejlesztőeszközök is, megbocsáthatatlan.
Annak nem fognak utánajárni, hogy milyen programmal adtad el. Sőt lehetetlen kideríteni, hogy hackelt vagy eredetivel csináltad.
Mivel ezeket a program használatokat m.o-on nem hogy nehezítenék, hanem inkább támogatják, sőt magát az uTorrentet is úgy jellemezték, hogy "érték, mintsem fenyegetettség".
Ha egyszer jön egy törvény, hasonló mint az ACTA, akkor lehet belőle bajod. Most még ha feldobnak a rendőrségre, se foglalkoznak veled, mivel a program tulajdonosa nem jelentett fel téged, illetve ez ami most megy m.o-on nem szabályellenes.
Elárulok valamit:
(Gyanítva, hogy a Cisual az Visual akart lenni)
A Microsoft volt olyan rendes, és közzétette a VS "butított" de teljes értékű IDE-it, VS Express címen. Ezekkel teljesen legálisan készíthetsz programokat, van bennük fordító, debug, IntellSense, és bármi, ami a programozáshoz kell.
Emelett számtalan ingyenes .NET-es profiller áll rendelkezésre. Feltételezve, hogy nem egy AAA stúdióban dolgozol, így az Express + egy-két percek alatt beszerezhető program teljesen legálisan lehetővé teszi a program fejlesztést és eladást.
Amit te csinálsz, az törvényellenes teljesen. Te mit szólsz majd hozzá, hogy te egy kanyi fillért se fogsz kapni a kemény munkával létrehozott programjaidért, hanem majd leszedik torrentről?
Használj legális alternatívát. Ha bármi olyat csinálsz, amivel pénzt keresel (akár közvetve is) ott csak és kizárólag legális alternatívákat használj. Mindenre van lehetőség, csak utána kell járni ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!