Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Családtagomat külföldi munkáva...

Családtagomat külföldi munkával kapcsolatosan becsapták, ha leírom az internetre azt ahogy járt, úgy, hogy fedi a valóságot azért, hogy másokat megóvjak a csalóktól, akkor azért engem megbüntethetnek?

Figyelt kérdés

Undorítóan jártak el vele szemben és valószínű másokkal is,mert két hetente hirdetik meg ugyanazt az állást .

Kicsalták őket interenetes hirdetéssel,miközben dolgoztak a szerződés azonban napról napra csak remény maradt,mert késett Magyarországról aki meghirdette az állást,mindig másnapra ígérte a jövetelét.

Két hetet dolgoztak,majd mikor már nagyon hözöngtek,hogy hol késik aki meghirdette az állást,volt egy balhé,hogy nem jól csináltak valamit ,előtte két hétig ugyanazt dolgozták és át is lett adva a munka,megfelelőnek ítélték.

A szállásukat azonnal felmondták az ottani főnökök,haza kellett jönniük.

A férjemnek telefonban azt mondta a magyar főnök aki nem ért ki hozzájuk a két hét alatt,ahnem mindvégig csak hitegette őket,hogy csináljanak amit akarnak ,nem fogja kifizetni őket.Majd én is felhívtam ,nekem viszont azt mondta,hogy ki fogják fizetni őket és,hogy ő nem csaló.

Többször hívtam,mindig halogatta a fizetést,elgutóljára múlt pénteken ígérte,hogy még azanap utalni fogja a kártyánkra a férjem bérét.

Már idáig is csak fondorlatos úton sikerült elérnem ,a hívóazonosító kikapcsolásával,de ma már azon sem,hanem egy másik számot is találtam az egyik internetes hirdetésben ,egy nő vette fel a telefont (letagadta aazt akivel idáig beszéltem) aki nagyon lekezelően,indulatosan lecsapta előbb a telefont,amikor mertem szólni arra amikor azt mondta,hogy nem kapják a férjemék az ígért bért,csak valamennyit ,mert szerinte nem végeztek megfelelő munkát.

Visszahívtam egy másik számról és kérdeztem,hogy milyen kártalansításra számíthatunk ,mivel a férjemék kiutaztak saját költségen,erre nagyon bunkón,hogy mit képzelek én,hogy még ők fognak kártalanítani minket.

Ekkor mondtam,hogy akkor bírósági útra tereljük a dolgot,jót kacagott,hogy nekünk arra úgysincs pénzünk és hogy ezzel elértem,hogy már egy fillért sem fogunk kapni.

Kéthetente hirdették az állást,valószínű sokan megjárták már velük,az igazságérezetem azt diktálja,hogy másokat megóvjak tőlük.

Ha az utolsó fillérünk rámegy akkoris bírósági perben gondolkozunk,a férjeméknek vannak képeik,hogy ott dolgoztak és milyen munkát végeztek.

2012. okt. 24. 10:43
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Fejlemények vannak!

Írtam a főnök telefonszámára egy sms-t ,hogy mivel így bántak velünk ,akkor számítsanak a bírósági perre.

Egy percen belül visszahívott egy osztrák telefonszámról és kérdezte,hogy mi zajlott köztem és az alkalmazottja(titkárnője ) között,elmeséltem a türhetetlen,megengedhetetlen hangnemben való megalázásomat.

Azt mondta ,hogy majd ő lerendezi a titkárnőt és továbbra is azzal bízatott,hogy megkapjuk a ledolgozott órabért.

Megkérdezte,hogy ma délután 4-5 óra felé visszahívhat e...

Szerintetek... ?

2012. okt. 24. 13:29
 22/25 anonim ***** válasza:
Szerinted??
2012. okt. 24. 14:01
 23/25 A kérdező kommentje:

Időhúzás ?

Fizetési hajlandóság ?

Nem is tudom...

2012. okt. 24. 14:03
 24/25 anonim válasza:
ez milyen munka lett volna?a hírdetést eltudnád küldeni mi is készülünk ki,hátha mi is beleszaladunk.(tőlem közvetítői díjat kértek 10eftot,másik helyen utaljak át 15eftot)na az ilyet is messziről el kell kerülni :)
2012. okt. 24. 15:47
 25/25 A kérdező kommentje:
Felhívott a főnök és azt kérte,hogy küldje el neki a férjem és a kollégája bankszámlaszámát és akkor pénteken,vagy hétfőn utalni fogja a bért,8 eurós órabér helyett 7 euró ...de örülök,ha egyáltalán ezt megkapjuk.
2012. okt. 24. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!