Családtagomat külföldi munkával kapcsolatosan becsapták, ha leírom az internetre azt ahogy járt, úgy, hogy fedi a valóságot azért, hogy másokat megóvjak a csalóktól, akkor azért engem megbüntethetnek?
Undorítóan jártak el vele szemben és valószínű másokkal is,mert két hetente hirdetik meg ugyanazt az állást .
Kicsalták őket interenetes hirdetéssel,miközben dolgoztak a szerződés azonban napról napra csak remény maradt,mert késett Magyarországról aki meghirdette az állást,mindig másnapra ígérte a jövetelét.
Két hetet dolgoztak,majd mikor már nagyon hözöngtek,hogy hol késik aki meghirdette az állást,volt egy balhé,hogy nem jól csináltak valamit ,előtte két hétig ugyanazt dolgozták és át is lett adva a munka,megfelelőnek ítélték.
A szállásukat azonnal felmondták az ottani főnökök,haza kellett jönniük.
A férjemnek telefonban azt mondta a magyar főnök aki nem ért ki hozzájuk a két hét alatt,ahnem mindvégig csak hitegette őket,hogy csináljanak amit akarnak ,nem fogja kifizetni őket.Majd én is felhívtam ,nekem viszont azt mondta,hogy ki fogják fizetni őket és,hogy ő nem csaló.
Többször hívtam,mindig halogatta a fizetést,elgutóljára múlt pénteken ígérte,hogy még azanap utalni fogja a kártyánkra a férjem bérét.
Már idáig is csak fondorlatos úton sikerült elérnem ,a hívóazonosító kikapcsolásával,de ma már azon sem,hanem egy másik számot is találtam az egyik internetes hirdetésben ,egy nő vette fel a telefont (letagadta aazt akivel idáig beszéltem) aki nagyon lekezelően,indulatosan lecsapta előbb a telefont,amikor mertem szólni arra amikor azt mondta,hogy nem kapják a férjemék az ígért bért,csak valamennyit ,mert szerinte nem végeztek megfelelő munkát.
Visszahívtam egy másik számról és kérdeztem,hogy milyen kártalansításra számíthatunk ,mivel a férjemék kiutaztak saját költségen,erre nagyon bunkón,hogy mit képzelek én,hogy még ők fognak kártalanítani minket.
Ekkor mondtam,hogy akkor bírósági útra tereljük a dolgot,jót kacagott,hogy nekünk arra úgysincs pénzünk és hogy ezzel elértem,hogy már egy fillért sem fogunk kapni.
Kéthetente hirdették az állást,valószínű sokan megjárták már velük,az igazságérezetem azt diktálja,hogy másokat megóvjak tőlük.
Ha az utolsó fillérünk rámegy akkoris bírósági perben gondolkozunk,a férjeméknek vannak képeik,hogy ott dolgoztak és milyen munkát végeztek.
Elsősorban fel kell őket jelenteni. Tudjátok bizonyítani képekkel hogy dolgozott. Ha tudtok akkor több kárvallott dolgozó tegyen veletek együtt panaszt. A rendőrségen foglalkoznak vele, hiszen ez csalásnak minősül.
Szabadszólás joga van mindenkinek, így igenis nyugodtan megírhatod a neten hogy az X.Y cég csalók, és ne dőljenek be nekik. Sokan csinálják. Sőt én a facebookon rendszeresen olvasok olyat hogy valaki képét kiteszik a nevével együtt, hogy vigyázzanak vele mert csaló. Sokan meg is osztják. Minél többen tesznek panaszt, minél többen jelentik fel annál jobban foglalkoznak az üggyel.
Lásd londonimagyarok... Őket is rendszeresen feljelentik, és rendszeresen bíróságra járnak. Nemrég nyerte meg a pert az egyik ismerősöm is velük szemben.
Egyébként pontosan ezért merik csinálni amit csinálnak, mert tudják hogy a hirdetésükre olyan emberek jelentkeznek akik az utolsó pénzükből mennek ki, és az utolsó reményt várják. Így tudják hogy nincs pénz ügyvédekre, jogászokra.. Ezt használják ki keményen. De azt elfelejtik, hogy vannak ingyenes jogászok is..
Szóval én tuti nem állnék le, hanem felkeresném az összes károsultat és közösen elindítanék egy pert ellenük..
Annyira jólesnek a szavaid.
Ahogy ez a nő beszélt ma velem...megalázó,lealacsonyító volt,a főnökét letagadta és ahogy írtam már csak igen fondorlatos úton,rejtett számról tudtam elérni őket .
Gúnyosan kacagott amikor a perrel jöttem neki,hogy arra nekünk úgysincs pénzünk.
Mondtam neki,hogy az igazságérzetem miatt,ha az utolsó fillérünkből lesz a per akkoris meglesz .
Tessék a rendőrségen a cég nevét is bemutatni, és hogy ma is hirdeti magát, de sehol nincs bejegyezve. Akár a NAV-nál is fel lehet őket jelenteni. nyugodtan lehet az internetesen oldalakon panaszt tenni. Nem tudom hogy ahol hirdetik ott van-e hozzászólási lehetőség. (feltételezem hogy nincs) De megteheted hogy ugyanazona hirdetési oldalon felteszel te is egy hirdetést amiben figyelmezteted a többieket hogy az X.Y cég csal. Röviden leírod hogy mit művelnek, és a végén amikor panaszt teszel úgy beszélnek az emberrel mintha egy koszos rongy lenne.
A facebookon is linkeld be a hirdetésüket, és nyugodtan írd meg a tapasztalatodat. Rengeteg ilyet olvastam és bizony sok ember ennek köszönheti hogy nem verték őt is át--
1.
Ha ide (vagy bárhol az interneten) kiirod a cég nevét, vagy bármi olyan adatot, amiröl azonositani lehet öket, akkor téged feljelentenek rágalmazásért és hitelrontásért.
AZ elsö lépés ebben az esetben, hogy az ÖSSZES olyan oldalt, ahol megemlitettél bármit is, kitörlik.
A második, hogy függetlenül attól, hogy a tények igazak vagy sem, téged megbüntetnek, méghozzá sok százezres nagyságrendben, ki fizetned kell a cégnek kártéritést, meg a perköltségeket is.
2. Abban nagyon igaza van az egyik elözö hozzászólónak, hogy szerzödés NÉLKÜL sehová nem szabad menni. Ugyanis igy semmi bizonyiték sincs arra, hogy mit is igértek nekik.
De ettöl függetlenül a rendörségen kell feljelentést tenni, nekik ugyanis megvan a megfelelö módszer´k arra, hogy kideritsék az illetök módszereit és megfelelö bizonyitékokat gyüjtsenek ellenük.
A büntetöjogi perben már egész más a helyzet, ott szó sincs rágalmazásról, hanem a csalás a per tárgya.
Most a férjed elindult egy mobiltelefon hivás alapján Németországba? Vagy volt egy iroda ahová bement, meg kell mutatnia a papirjait, ők is bemutatták az övéket és megszervezték a kiutazást. Feltételezem elöbbi, mert ha utóbbi akkro odamegyek az irodába és lové nélkül garantáltan nem jövök el.
Munkaközvetitőt törvény szabályoz, bűncselekményt követ el aki ennek adja ki magát.
Nem kell mást tennetek mint feljelenteni egyszerre, azok a telefonszámok személyhez köthetöek, az utalásoknak a pénzeknek mind-mind nyoma van. Ha jól követtem a sztorit ebben a német munakadó is benne van, ha nem lenne benne egy alkalom után bontaná a nem létező szerződését a közvetitővel. Én a férjed helyében már onnan nem mentem volna el ahol a munkát elvégeztem, visszabontottam volna az egészet. Rendőrt hiv? Hál'istennek, elvagyok 3 napig német elözetesben, de neki is be kell jönnie elszámolni.
Büncselekmányt követ el aki ezt csinálja veletek, már a hirdetés feladása és annak módja is törvényszegés.
Hagyd ezt a kiriom a netre hülyeséget, rendőrség mind a 4-en és ne hagyják magukat lepattintani. Ha meg akarod őket szivatni. Ha a férjed a saját fenekét félti akkor le kell nyelnetek a békát.
Szia! Sajnálom ami veletek történt. Szerintem annyit tehetsz, hogy minden olyan internetes felületen, ami ilyen témával foglalkozik, írd le a tapasztalataitokat.
Nagyon sok embert megkímélsz egy szörnyű csalódástól.
A másik ami nagyon fontos, ez a cég soha nem fog téged rágalmazásért feljelenteni. Gondolj már bele milyen visszhangja lenne, ha esetleg elveszítenék a pert. Ez csak egy üres fenyegetőzés, hogy fogjátok be a szátokat! Egy esetleges pernél, a NAV is a körmükre nézne és abban se lenne köszönet! Szóval ezért ne aggódj!
Viszont nagyon gondoljátok át ha pert akartok indítani a cég ellen. Most végeztem jogon és valami eszméletlen milyen pénzeket gombolnak le szerencsétlen emeberekről.
Nekem is volt egy polgári perem, nem ezzel volt kapcsolatos (örökösödés), de nagyon megszívtem, kb 50 000 Ft volt a havi bevételem,(diákmeló), gyerek voltam szinte, kiválasztottam egy ügyvédet, amikor megkérdeztem, hogy milyen esélyem van nem mondta konkrétan, hogy nyertes ügy, csak csürte csavarta, de azt az érzést kelltette bennem, hogy tuti nyert ügy, mikor első fokon elvesztettem a pert majd szörnyet haltam, az ügyvéd négyszemközt biztatot, hogy menjünk tovább és én hülye vállaltam, buktunk másodfokon is. És a vicc : az ügyvéd tényleg igazat mondott, csak elfelejtette közölni, hogyha egy bizonyos törvényi kizáró elem fennáll, akkor ha a fejemet a falba verem, akkor is veszíteni fogok! Érdekes volt 18 évesen 300 000 Ft-os tartozással indítani az életem. Az eljárási illetéket és a másik fél ügyvédi díját is rámverték!
Bocsáss meg, hogy ilyen hosszúra sikerült, ami nagyon fontos jól gondoljátok át a pert én tudom, hogy nagyon dühít, ami veletek történt, de mérlegelj, mennyi pénzt kaphatna a férjed, 200 000 Ft-ot? Ha esetleg elveszítitek a pert, lehet úgy jártok mint én. Arról nem is beszélve, hogy férjed is bajba kerülhet, munkaszerződés nélkül dolgozott, 100 %, hogy nem jelentették be a férjed, ez fekete munkának számít. Tudom, hogy nem a ti hibátok!!!!!
A másik, hogy nektek kell bizonyítani, hogy a férjed dolgozott és nem fizették ki, de ha erről papír nincs, mit követeltek rajta? Az, hogy szóban megegyeztek, hogy ennyi bért kap, nem jelent semmit. Az ilyen vállalatok, nagyon nem tiszták, ha nagyon beszorítod őket, akkor simán csődbe mennek, holnap meg más néven hülyítik az embereket!
Ha úgy érzed, hogy mégis fel tudod vállalni a pert, akkor nézelődj, olyan oldalakon, ahol volt erre példa, ne egyedül, hanem többen indítsátok a pert!
Mégegyszer szívből sajnálom, hogy így jártatok és nagyon becsülendő, hogy segíteni akartok másokon!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!