Ismeretlen pszichopata vadászik rám Facebook-on - mit tegyek? 25/L
Ilyen és hasonló üziket kapok az ismerőseim fiókjai alól, akikben megbízom, és akik állítják, hogy semmi közük ehhez. A legutóbbi:
"Szia. Bocs hogy megint....arra gondoltam ha benne lennél valamikor találkozhatnánk de nem megint azzal jövök neked hanem...most egy 4milis vákumcsővel HA NINCS ELLENEDRE lecsapolom a véredet annyit legalább kell belőled ereszteni hogy kifessem vele a hálószobámat(25 négyzetméter az annyimint 3 méter plafonig az annyimint 15 méternégyzet x 4 falig az 60 méternégyzet és a plafont hagyom a fenébe úgy az akkór jó lesz)
Deha meggondolom kéne még egy kétlábú festékesbödön nincs egy hozzád hasonló ribanc barátnőd?!!"
Mindig más "szakmával" jön, volt hogy befalazna, vagy áramot vezetne belém. Naponta jönnek tőle üzik, igyekszem nem komolyan venni, de mégis ki szórakozhat? Vagy nem szórakozik és tényleg egy elmebeteg?
Utolsó: Olyat már írt, hogy leönti magát gázolajjal és felgyújtja magát a fürdőszobámban, úgyhogy kicsit szuicid is. Erre direkt válaszoltam, hogy kezdhetné ezzel az ötletével és úgy haladjunk tovább.
Nem hiszem, hogy az ismerőseim konspirálnának, köztük van például a nagybátyám, akinek a account-ja alól szintén kaptam ilyen levelet, meg egyéb rokonok. Az informatikai részéhez meg abszolút nem értek...
Tehetsz feljelentést ismeretlen tettes ellen zaklatásért.
Akitől kapsz, annak mindenképpen szólj, hogy nézze át a gépét vírusirtóval, és változtassa meg a jelszavát. De tényleg furcsa, mert ennyi profilt feltörni igen nehéz, ráadásul ilyesmi miatt. Lehet valami Facebook vírus. Van az üzenetekben bármi személyes, ami arra utal, hogy a küldő ténylegesen tudja, ki vagy? Különös tekintettel a Facebook-on meg nem adott adatokra?
Lehet, de akkor hogyan éri el, hogy úgy lásd, mintha más nevében jönne? Ha valaki ír egy üzenetet, az elvileg nála és a címzettnél is látszik.
Az biztos, hogy a saját gépeden sem ártana egy vírusirtás, biztos, ami biztos.
Két lehetőség van:
1. Valamelyik ismerősöd szórakozik. Lehet hogy feldühítetted vagy csak egyszerűen féltékeny rád valamiért(mondjuk te szép vagy ő meg nem:) ). Nála csak a feljelentés segít! Az emailben fenyegetés ezt megvalósítja és a rendőrség kiderítheti hogy ki szórakozik!
2. Megtalált egy szórakozni akaró Trollkodó! Na őket azzal tudod lerázni ha nem eteted őt tovább! Vagyis ne válaszolj semmit és tegyél meg mindent hogy úgy érezze, még csak bele sem nézel abba amit küld és azonnal, olvasás nélkül törölsz mindent! Mert ő nem vesződik azzal aki nem szórakoztatja... De a feljelentést nála is érdemes megtenni mert elkaphatják és akkor már lesz rendőrségi aktája!
Szóval menjen a feljelentés, a többit meg te tudod csak kikövetkeztetni...
Érdekes... Az üzenetek alapján egy idióta (aki valószínűleg tényleg kezelésre szorulna), ha viszont valóban jól értem, akkor nem lehet annyira buta, mármint ha ilyesmiket meg tud csinálni. Vagyis ha úgy zaklat, hogy mindig más embertől kapod a levelét, az azért nem semmi.
Szerintem ne töröld magad, mert azzal kockáztatod, hogy más lehetőség hiányában megkeres személyesen.
A gépen legyen komplett védelmi csomag, tűzfallal, vírusirtóval, mindennel. De lehet az sem ártana, ha az egészet újra is telepítenéd (hátha ügyes és olyasmit csinált, amit vírusirtó sem jelez).
És ami még fontos, hogy Facebook-on is nézd át a fiók és biztonsági beállításokat, és változtass jelszót (az újban legyen kisbetű, nagybetű, szám, különféle karakterek stb., ha nem tudod megjegyezni írd fel valamelyik füzetedbe), és a hozzá kapcsolódó e-mail fiókoknál is megcsinálhatod ugyanezt. Előbb a gépen a vírusirtást, aztán az új jelszót. De azt is csinálhatod, hogy miután a gépet ellenőrizted készítesz egy új e-mailt és új fb fiókot is, aztán a régit törlöd.
Nincs olyan exed vagy ismerősöd, akinél régebben bejelentkeztél fb-re a gépéről és haragudhat rád? Vagy nem volt nálad valaki, aki feltelepíthetett valamit a gépedre? Mondjuk ha nem jó a védelem, akkor msn-en, meilen keresztül is átküldhette.
Én azt mondanám személyesen neked szól, és valószínűleg olyan pasi írta, akit dobtál (vagy ő dobott, mert megcsaltad) vagy ami még valószínűbb, hogy nem kapott meg, mert elhajtottad vagy te csak barátkoztál, de ő többnek hitte. Valószínűleg dühös rád, de a figyelmedre is vágyik, lehet inkább akarna lefektetni, mintsem megölni/megkínozni. De ennyiből nehéz megmondani, nem tudom mi mást írt még, mivel kezdődött stb.
A feljelentést megpróbálhatod, de szerintem ne fűzz a dologhoz nagy reményeket, mert nem is fogják komolyan venni az ügyet és valószínűleg úgysem tudnák elcsípni az illetőt.
u.i.: Látom kiírja a neved a gyk. Nem tudom, hogy ez a valódi neved-e vagy csak valami művésznév, de ha bármilyen módon is összefüggésbe hozható az fb fiókoddal javaslom, hogy állítsd be itt, hogy ne írja ki a neved.
És pontosan kiknek a fiókjából írt neked? Találtál közöttük valami összefüggést? Úgy értem kíváncsi lennék, miért az adott fiókokat választotta.
Ha rokonodtól is kaptál (akiből nem nézed ki, hogy hülyéskedne veled) és ők nem is látják, hogy ők írtak neked ilyesmit, akkor valóban nálad lehet a probléma.
Azért először nem ártana többet kideríteni a zaklatódról, mégiscsak jó lenne tudni a kilétét vagy az okot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!