Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az édesapa élettársának van...

Az édesapa élettársának van joga DNS tesztet kérni a bíróságon?

Figyelt kérdés
Én úgy tudom csak az édesapa kérhet, ha kételyei vannak. Apaság vélelmének megdöntése. Azt hiszem ez magában foglalja, hogy apa. Mi megegyeztünk a bíróságon a kicsi apjával, van egy jogerős ítéletünk, de az élettárs nem nyugszik. Neki semmi köze a gyerekemhez és már nagyon unom! Köszönöm a válaszokat!
2012. szept. 28. 11:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha biztosak vagytok a dolgotokban, nyugodtan csináljátok meg a tesztet. Akinek fontos, az meg fizesse ki.
2012. szept. 28. 11:41
 2/8 A kérdező kommentje:

De akkor se fog lenyugodni a nő.

Szét mentünk még terhes volta. Alá írta az apasági nyilatkozatot, a bíróságon is meg egyeztünk. ott fel lett ajánlva a teszt az apjának. Nem kívánt élni vele.

De a jelenlegi élettársa azzal fáraszt, hogy ő akkor sem hiszi el és majd ő kér ha az apja nem akar.

Én tudom, hogy a gyerek az övé. Az apja is tudja, nem kételkedik benne.

Akkor a jó francért nem hagy már? Csak arra vagyok kíváncsi, kötelezhetnek e rá ha a nő kéri? Mert nem vagyok hajlandó elvinni a gyereket!

Ha az apja kéri, akkor minden további nélkül bele egyezek!

2012. szept. 28. 11:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy tudom, hogy csak az érintettek kérhetik.

De ha az élettárs pattog, nekem pedig tiszta a lelkiismeretem, akkor én azt mondanám, hogy oké kisanyám, te kifizeted a tesztet, pluszban írsz egy papírt, hogy ha bebizonyosodik az apaság, fizetsz nekem mondjuk 200 ezer Ft-ot.... Ha bevállalod, hajrá, csináljuk.

2012. szept. 28. 11:51
 4/8 A kérdező kommentje:
Hmmm. Ilyet is lehet? De inkább akkor azt íratnám a papírra, ha bebizonyosodik, leszáll rólunk, ellenkező esetben fel jelentem zaklatásért stb. Csak nem tudom ilyet lehet e csinálni.
2012. szept. 28. 12:20
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én meg azt mondanám neki, hogy rendben, de ha elkezdjük, egyidejűleg feljelentem zaklatásért...

Csak a két szülő kérheti. Ha az apa biztos benne, hogy az övé, akkor ne foglalkozz vele. TÉGED nem kötelezhet a nő a világon semmire. Majd lenyugszik.

2012. szept. 28. 14:24
 6/8 tomala ***** válasza:
100%

Az apasági vélelem megdöntéséért a következők indíthatnak keresetet:

- Gyermek

- Az, akit a vélelem alapján a gyermek apjának kell tekinteni

- A gyermek halála után annak leszármazója (gyerek utódai), leszármazó hiányában az ügyész

- Az anya volt férje

Más nem. Ha ezektől eltérő személy ad be keresetet, azt a bíróság érdemi vizsgálat nélkül utasítja el.

Még az sem indíthatja meg az eljárást, aki önmagát a valódi apának gondolja.

2012. szept. 28. 15:18
 7/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm! Főleg neked utolsó. Akkor nem lesz más választása mint békén hagyni!

Ha mégsem akkor kénytelen leszek feljelenteni, mert nekem a családom nyugalma mindennél fontosabb!

Köszönöm még egyszer!

2012. szept. 28. 18:57
 8/8 A kérdező kommentje:

Tudom régen volt, de hátha valakinek hasznos.

Rávette apukát, hogy kérjen DNS tesztet. Kaptam a bíróságról levelet, hogy vigyem a gyereket. Az eredmény: tádááám, az övé!

Nekik kellet mindent fizetni. Utána is ment a zaklatás. Feljelentés lett a vége, végül távoltartás. Apától pedig megvonták a láthatást. Nagyon belejöttek a zaklatásba, később a fenyegetőzésbe.

2018. febr. 5. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!