Anyukák! Ti csináltattatok személyi igazolványt a babátoknak? Kellett hozzá az édesapa is?
Most csináltam kb 10 napja. Nem kellett hozzá, pedig házasok sem vagyunk.
Az ideiglenessel nem lehet kiutazni :-( Mi is ezért csináltattuk.
Viszont a kiutazáshoz kell az apa írásos beleegyezése, akkor is ha házasok vagytok. Persze akkor nem, ha együtt mentek :-)
Múltkor volt "szerencsém" két és fél órát várakozni az okmányiroda folyosóján, amikor az új lakcímkártyámra vártam, akkor hosszasan tanulmányoztam az útlevéligénylésre vonatkozó információkat.
Annyi maradt meg bennem, hogy lehet kérni olyat is, hogy azonnal készítsék el, akkor egy nap alatt megvan. Viszont azt csak a központi okmányirodában lehet átvenni, azaz Budapesten, mivel amúgy is onnan küldik az elkészült útleveleket. De baromi drága, ha jól emlékszem (nem akarok hülyeséget írni) olyan plusz negyvenezer körül van.
Ezen kívül persze van még olyan, hogy 2-3 nap, meg egy hét, ezek "olcsóbbak", de azért annyival ezek sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!