Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Ti csináltattatok...

Anyukák! Ti csináltattatok személyi igazolványt a babátoknak? Kellett hozzá az édesapa is?

Figyelt kérdés
Lehet kérni ideiglenes szem.igazolványt? Azzal ki lehet utazni külföldre? Vagy azzal az A4-es papírral amit akkor adnak amikor csináltatva van az igazolvány? (Végül is azon is rajta van a baba képe.)
2012. szept. 26. 17:33
 1/9 anonim ***** válasza:
anya kell hozzá, apa nem szükséges
2012. szept. 26. 17:34
 2/9 anonim ***** válasza:
Én csináltattam a kislányomnak.Kb 7 hónapos volt,apának is alá kellett írni.
2012. szept. 26. 17:40
 3/9 anonim ***** válasza:

Most csináltam kb 10 napja. Nem kellett hozzá, pedig házasok sem vagyunk.

Az ideiglenessel nem lehet kiutazni :-( Mi is ezért csináltattuk.

Viszont a kiutazáshoz kell az apa írásos beleegyezése, akkor is ha házasok vagytok. Persze akkor nem, ha együtt mentek :-)

2012. szept. 26. 17:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Szóval ideiglenes személyivel nem lehet külföldre utazni? Együtt megyünk, a férjeméknek lesz fellépése Romániában a határtól pár km-re. Akkor mit tudok csinálni, hogy tudjon jönni a pici is?
2012. szept. 26. 18:10
 5/9 anonim ***** válasza:
Útlevelet lehet készíttetni sürgősségivel plusz pénzért, azt hiszem 3-5 napon belül van kész.
2012. szept. 26. 18:22
 6/9 A kérdező kommentje:
Értem. Nekem az is későn van. Szombat délben indulnánk. Holnap meg nincs okmányiroda... :(
2012. szept. 26. 18:26
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát ne haragudj, de késő bánat...
2012. szept. 26. 18:27
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem haragszok. :) Tudom jól, hogy hamarabb kellett volna erre gondolni, de nem tudtuk, hogy ilyen hamar kell menni. :( Na mindegy, holnap után kiderül.
2012. szept. 26. 18:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Múltkor volt "szerencsém" két és fél órát várakozni az okmányiroda folyosóján, amikor az új lakcímkártyámra vártam, akkor hosszasan tanulmányoztam az útlevéligénylésre vonatkozó információkat.

Annyi maradt meg bennem, hogy lehet kérni olyat is, hogy azonnal készítsék el, akkor egy nap alatt megvan. Viszont azt csak a központi okmányirodában lehet átvenni, azaz Budapesten, mivel amúgy is onnan küldik az elkészült útleveleket. De baromi drága, ha jól emlékszem (nem akarok hülyeséget írni) olyan plusz negyvenezer körül van.

Ezen kívül persze van még olyan, hogy 2-3 nap, meg egy hét, ezek "olcsóbbak", de azért annyival ezek sem...

2012. szept. 26. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!