Mi illegális Magyarországon a kutyahús-evésben? A kutya húsállatnak nevelése, a kutyák levágása, a kutyahús értékesítése, a kutyahús éttermi felszolgálasa, vagy a kutyahús fogyasztása?
8-as:
"Csak majd jönnek az állatvédők, és én/mi leszünk a mocskosok, mert meglátjuk, hogy semmit nem érünk azzal a sok kutyával."
Kínában főzés előtt általában jól elverik a kutyát mert így adrenalin és más anyagok szabadulnak fel benne amitől édesebb lesz a húsa!
Baromira semmi kímélet nincs ott a kutyák iránt!
Sőt!
De ha valaki élvezi az állatkínzást...
Én spec örülök hogy Europában nem itt tartunk...
Érdekes a kutyások között felmerül egy olyan kérdés hogy macskaevés. Elfogadhatónak tartja. Ha a macskásoknál merül fel a kutyaevés úgyszintén elfogadhatónak tartja. Ha ez egy kutya-macska barát embernél merül fel na az elfogathatatlannak tartja.
A törvényről én is hallottam de ahogy mindenbe ebben is van kiskapu.
Mert ha az állatot betegségre-sérülésre hivatkozva simán levághatja.
És utána nem élelmiszerként hanem például állateledelként tálalja akkor az nem ütközik semmilyen jogszabályba. Mert a hús feldolgozását semmi nem tiltja.
És a kutyát meg a macskát nem isten teremtette nekünk hogy legyen hűséges társunk hanem mi emberek háziasítottuk. Csak ezt sokan elfelejtik. "Semmi" különbség nincs az állatok között. Ha valaki azt hiszi hogy van akkor sajnos téved és elfogult.
És mielőtt jönnének a kutyatartók elmondanám hogy közöttük is nagy különbség van.
"Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél."
Antoine de Saint-Exupéry
Az állatok közötti különbség a megítélésükből adódik, melynek alapja az adott közösség morális beállítottsága, kulturális szokásai.
Az ettől eltérő véleményéhez mindenkinek joga van, de a többiekről megfogalmazott véleményekkel, kijelentésekkel önmagát minősíti.
Tehát aki macskát akar enni, mennyen Olaszországba, aki kutyát, az Kínába! Ennyi!
janzi
Ha a közösség tagjai beleugranak a kútba akkor te is utánuk ugrasz??? Mert a közösség ezt kívánná tőled. Mert ha mindenki szabad akarattal rendelkezik akkor miért is kellene megfelelni mások elvárásainak??? És ha ez engem minősít akkor igen én egy szabad akaratú ember vagyok. És amúgy te a pizzát is csak Olaszba, hamburger meg csak az Amerikában eszel???
///Mbela
Az állatok arra vannak hogy mi emberek megegyük őket. És ha te úgy gondolod hogy szabadon kellene engedni az összes állatot akkor csak egy kérdésem lenne mit ennél???
"De van már elég szörnyűség így is" És az emberek a rosszra lettek teremtve.
Mert egyetlen tiszta lelkű embert nem tudsz mutatni.
Kedves Ilyent!
Ékes példája vagy annak, amikor valaki iq-ja a lábméretét sem éri el. Egy moszkitóval is értelmesebb társalgást lehet folytatni, így ez volt az utolsó reagálásom az ökörségeidre.
janzi
Szóval neked, mint kívülállónak, ez a véleményed az intelligenciáról.
Hát ez elég egyszerű, a kutya is egy állat, van húsa amit meg lehet enni, nincs ezzel semmi probléma.
Esetleg kutyáknak készült konzerv termékekbe lehetne levágott kutyák alapanyagait tenni, kutyahús konzerv, ez még törvényes is lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!