Mi illegális Magyarországon a kutyahús-evésben? A kutya húsállatnak nevelése, a kutyák levágása, a kutyahús értékesítése, a kutyahús éttermi felszolgálasa, vagy a kutyahús fogyasztása?
Dédapám mesélte mindig anyámnak, hogy az orosz fogságban volt egy x nemzetiségű szakács, aki mindig mondta a raboknak, hogy meg kéne próbálják a kutyahúst, de természetesen mivel az ott lévők többsége magyar volt, elküldték melegebb éghajlatra - természetesen nem ment.
Egy nap az a szakács felkínált a raboknak valami nagyon finom húst. Kérdezték tőle a rabok, hogy eddig miért nem kaptak ilyen finomat, a szakács meg mondta nekik, hogy látjátok, hogy milyen finom a kutyahús.
Erre sokukra annyira rájött a hányinger meg az undor, hogy néhányan öngyilkosok lettek.
Ha nagyon akarsz kutyahúst enni - mindent bele, de zárt ajtók mögül, és ne reklámozd.
'Szerintem semmiféle törvény nem tiltja. Az itt idézett sem.'
Én sem találtam még ilyet. Ezért nem értem a kérdést.
Katasztrófa hogy tényleg sehol a neten nem található meg ennek leírása, pedig a törvények között itt van!!
1998. évi XXVIII. törvény az állatok védelméről és kíméletéről.
Az állat életének kioltása
11. §27 (1) Az állat életét elfogadható ok vagy körülmény nélkül kioltani nem szabad. Elfogadható oknak, körülménynek minősül különösen az élelmezési cél vágóállat esetében, a prém termelése, az állományszabályozás, a gyógyíthatatlan betegség, illetve sérülés, a fertőző betegségek felszámolása, valamint az azok ellen való védekezés, a kártevők irtása, a másként el nem hárítható támadás megakadályozása, a tudományos kutatás, valamint közegészségügyi veszély elhárítása. Eb és macska tekintetében az élelmezési cél, illetve a prém termelése nem minősül elfogadható oknak, körülménynek, továbbá tilos e fajok élelmiszerként és prémként történő felhasználása.
Egyrészről az tényleg érdekes hogy pl kolbász készíthető a lóból.
És bár nincs kedvem tovább keresgélni de lehet hogy megehető mondjuk a hörcsög. Meg az összes többi házikedvenc...
Ja és India!
A szent tehén nem azt jelenti mint nálunk a kutya. Ott az Istennek való felajánlásként engednek el egy tehenet amit nem szabad bántani. De senki nem eteti őket így nagyrészt éheznek és csont soványak. Szeméthalmokban turkálnak némi élelemért.
Spec pont kutyafalkák eszegetnek meg párat belőlük...
És nálunk az énekesmadarak legnagyobb pusztítói a szabadon kóborló macskák!
Sok szabadon tartott állatot(udvaron tartott tyúkok nagyrészt) pedig kutyák visznek el már és nem annyira rókák vagy más kistestű ragadozók!
A házi kedvencek a felelőtlen tulajok miatt akik kidobják őket vagy nem törődnek velük, több kárt okoznak mint a vadállatok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!