Ha valaki ad nekem mondjuk egy teáskészletet ajándékba és abban pénz van elrejtve akkor az onnantól kezdve az enyém?
Figyelt kérdés
Tehát ha az illető oda rejtette el a pénzét és elfelejti és oda ajándékozza nekem a teáskészletet akkor utána visszakérheti és nekem kötelességem visszaadnia pénzt vagy azt úgy veszik,hogy a teáskészlettel odaadta örökre?
Vagy ha mondjuk interneten veszek valamit és a megvett terméken kívül mást is tartalmaz a csomag ami értékes azt az eladó visszakérheti tőlem vagy én azt "kifizettem" és az enyém?
Valószínű,hogy senkinek sem lesz ekkora szerencséje, de elgondolkoztam rajta,így érdekel,hogy mi lenne jogilag.
2012. szept. 24. 19:52
1/7 anonim válasza:
Mivel az ajándékozás is egyfajta szerződés, így elég nyilvánvaló, hogy a felek szándéka nem az ajándékba rejtett, ottfelejtett dolgok átadására irányult. Tehát visszajár.
2/7 anonim válasza:
A rejtett tárgy mindig azé, aki elrejti.
3/7 anonim válasza:
Akár le is tagadhatod, hogy nálad van, és akkor senki se tehet semmit. A lelkiismereteden múlik inkább, hogy visszaadod-e, nem a jogon.
4/7 anonim válasza:
5/7 anonim válasza:
En biztosan visszavittem volna a "rejtett pénzét", az is lehet, hogy próbára tett.
7/7 A kérdező kommentje:
Csak feltételezés volt, nem tesz próbára senki senkit:DD
2012. szept. 25. 13:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!