Ha egy ilyen pólót hordok, amiatt feljelenthetnek?
Vagy megbüntethetik az ilyen önkényuralmi jelképet ábrázoló ruhát áruló üzletet? Sose értettem, hogy lehet ebből divatot csinálni...
Nem.
De ha találkozol pár gárdataggal akkor azok hamar leszedik rólad...
Hát szerintem ez nem önkényuralmi jelkép. Egy sarló-kalapács amiből kinőtt egy panda aminek a seggénél van egy csillag a másik oldat meg egy dollárjel.
Beütöttem a keresőbe de nem dobta rá hogy ez önkényuralmi jelkép lenne.
A szerszám boltokban lehet sarlót és kalapácsot is kapni. Felháborító!
Indiában meg a horogkereszt (szvasztika) több ezer éve szent jelkép. Ideje lenne már ott is betiltatni.
"Indiában meg a horogkereszt (szvasztika) több ezer éve szent jelkép."
"Apró" különbség, hogy azon fordítva forog a kereszt.
""Apró" különbség, hogy azon fordítva forog a kereszt."
Szakadjunk már le erről a "nácik megfordították a szvasztikát" mítoszról. Ahogy a fordított kereszt sem sátánista jelkép (eredetileg), úgy a szvasztikának sincs kitüntetett iránya. A nácik egy olyan irányt választottak, ami nagyon is elterjedt Indiában.
Vagy Sai Baba náci lenne? (Nem mintha bármire is tartanám őt, de azért Hitlernél különb)
A gárdisták nem szednék le az illetőről a pólót, más mikor neten betyárkodnak, szájhősködnek, és más mikor élőben kéne. Engem se keresett meg még egyikük se, hiába ígérték, és adtam volna nekik elérhetőséget.
Amúgy meg.. az osztrák címerben is van sarló és kalapács 1919 óta, szóval szerintem viselhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!