Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy ilyen pólót hordok,...

Ha egy ilyen pólót hordok, amiatt feljelenthetnek?

Figyelt kérdés

Vagy megbüntethetik az ilyen önkényuralmi jelképet ábrázoló ruhát áruló üzletet? Sose értettem, hogy lehet ebből divatot csinálni...

[link]

2012. szept. 22. 09:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
25%

Nem.

De ha találkozol pár gárdataggal akkor azok hamar leszedik rólad...

2012. szept. 22. 09:20
 2/16 A kérdező kommentje:
De hát ez önkényuralmi jelkép, ha egyszer tilos használni ezeket, akkor most bárki flangálhat az utcán akár horogkeresztes pólóban, meg árusíthatják plázák üzleteiben? :S
2012. szept. 22. 09:24
 3/16 anonim ***** válasza:
52%
Gárdisták miért tennék ezt? Ha van egy kis eszük, akkor tudhatnák hogy az ő gazdasági programjuk is szélsőbaloldali. De úgy eszük meg nem sok van...
2012. szept. 22. 09:27
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem ez nem önkényuralmi jelkép. Egy sarló-kalapács amiből kinőtt egy panda aminek a seggénél van egy csillag a másik oldat meg egy dollárjel.

Beütöttem a keresőbe de nem dobta rá hogy ez önkényuralmi jelkép lenne.

2012. szept. 22. 09:53
 5/16 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel két darab egyenként kétszer 90 fokban meghajlított fekete vonal se önkényuralmi jelkép... :D De most komolyan, ne azt próbáljuk belemagyarázni hogy ez nem önkényuralmi jelkép mert csak egy aranyos panda meg nem tudom, hanem az ilyen jelképet ábrázoló póló jogi következményeire vagyok kíváncsi.
2012. szept. 22. 10:04
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

A szerszám boltokban lehet sarlót és kalapácsot is kapni. Felháborító!

Indiában meg a horogkereszt (szvasztika) több ezer éve szent jelkép. Ideje lenne már ott is betiltatni.

2012. szept. 22. 10:10
 7/16 anonim ***** válasza:
0%

"Indiában meg a horogkereszt (szvasztika) több ezer éve szent jelkép."

"Apró" különbség, hogy azon fordítva forog a kereszt.

2012. szept. 22. 10:29
 8/16 anonim ***** válasza:
55%
A sárga ötágú csillag, és a sarló-kalapács nem önkényuralmi jelkép. Vörös-csillag a tiltott.
2012. szept. 22. 10:31
 9/16 anonim ***** válasza:
58%

""Apró" különbség, hogy azon fordítva forog a kereszt."

Szakadjunk már le erről a "nácik megfordították a szvasztikát" mítoszról. Ahogy a fordított kereszt sem sátánista jelkép (eredetileg), úgy a szvasztikának sincs kitüntetett iránya. A nácik egy olyan irányt választottak, ami nagyon is elterjedt Indiában.

Vagy Sai Baba náci lenne? (Nem mintha bármire is tartanám őt, de azért Hitlernél különb)

[link]

2012. szept. 22. 10:43
 10/16 bumbi02 ***** válasza:
50%

A gárdisták nem szednék le az illetőről a pólót, más mikor neten betyárkodnak, szájhősködnek, és más mikor élőben kéne. Engem se keresett meg még egyikük se, hiába ígérték, és adtam volna nekik elérhetőséget.

Amúgy meg.. az osztrák címerben is van sarló és kalapács 1919 óta, szóval szerintem viselhető.

2012. szept. 22. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!