Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Rágalmazás? Becsületsértés?...

Rágalmazás? Becsületsértés? Hogyan állítsam le az illetőt? Jelentsem fel?

Figyelt kérdés

Valaki azt állítja rólam hogy "rabosított" vagyok, eddig a feleségének(akivel válik, és tudom hogy inkább az én pártom fogja), illetve a pszichológusuk előtt mondta ezt, vagyis ők tanuk erre, de hiszem hogy másoknak is ezt terjeszti ...

Amúgy sohasem voltam rabosított, életemben egyszer gyanusított lettem garázdaság miatt, akkor is besétáltam a rendőrségre, nyilvántartásba vettek, és nem lett semmi az ügyből.

2012. szept. 18. 16:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nyilvántartásba vettek, tehát rabosított vagy.

Ha van fénykép, ujjlenyomat, akkor rabosítottak, ezt így hívják.

2012. szept. 18. 16:35
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

"nyilvántartásba vettek".

pontosan ezt jelenti a rabosítás.

2012. szept. 18. 16:37
 3/5 intrepid ***** válasza:
100%
Nem sok jelentősége van, ahány újságíró már rabosítva lett, ha lezárják az ügyet, a fényképet, és az ujjlenyomatot meg kellene semmisíteniük, persze majd bolondok lennének, nagy nehezen megszerezték, nem fogják kidobni. Aztán ha egy bűncselekmény helyszinén megtalálják, akkor megszívtad.
2012. szept. 18. 17:23
 4/5 A kérdező kommentje:
Ha már lezárták az ügyet akkor az azt jelenti hogy nem vagyok rabosított?
2012. szept. 18. 19:15
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Miért kellene megsemmisíteniük a fényképet és ujjlenyomatot? Pont azért veszik a mintát, hogy később meglegyen, a későbbi esetleges bűncselekményeknél be lehessen azonosítani a gyanúsítottakat.

Hiába van lezárva az ügy, rabosított vagy.

Nem nagy dolog, nekem is volt egy diákigazolványos esetem, ahol feljelentett a kalauz, és rabosítottak okirathamisítás gyanújával. Abból sem lett semmi, de már ott a fénykép és ujjlenyomat, tehát rabosítva vagyok.

Ez nem azt jelenti közvetlenül, hogy bűnöző vagy, ettől élheted tovább az életed nyugodtan.

2012. szept. 19. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!