Rágalmazás? Becsületsértés? Hogyan állítsam le az illetőt? Jelentsem fel?
Valaki azt állítja rólam hogy "rabosított" vagyok, eddig a feleségének(akivel válik, és tudom hogy inkább az én pártom fogja), illetve a pszichológusuk előtt mondta ezt, vagyis ők tanuk erre, de hiszem hogy másoknak is ezt terjeszti ...
Amúgy sohasem voltam rabosított, életemben egyszer gyanusított lettem garázdaság miatt, akkor is besétáltam a rendőrségre, nyilvántartásba vettek, és nem lett semmi az ügyből.
Nyilvántartásba vettek, tehát rabosított vagy.
Ha van fénykép, ujjlenyomat, akkor rabosítottak, ezt így hívják.
"nyilvántartásba vettek".
pontosan ezt jelenti a rabosítás.
Miért kellene megsemmisíteniük a fényképet és ujjlenyomatot? Pont azért veszik a mintát, hogy később meglegyen, a későbbi esetleges bűncselekményeknél be lehessen azonosítani a gyanúsítottakat.
Hiába van lezárva az ügy, rabosított vagy.
Nem nagy dolog, nekem is volt egy diákigazolványos esetem, ahol feljelentett a kalauz, és rabosítottak okirathamisítás gyanújával. Abból sem lett semmi, de már ott a fénykép és ujjlenyomat, tehát rabosítva vagyok.
Ez nem azt jelenti közvetlenül, hogy bűnöző vagy, ettől élheted tovább az életed nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!