Apasági vizsgálatot csak az érintett felek kérhetnek?
A vizsgálatot bárki kérheti, aki a DNS-profil-vizsgálat díját kifizeti. Külön ajánlás, beutaló, igazolás a vizsgálat elvégzéséhez nem szükséges. Jegyzőkönyvezett mintavétel esetén kiskorú személy vizsgálatához legalább az egyik törvényes szülő (jogi képviselő) hozzájárulása szükséges. A vizsgálat ára 360 ezer forint, ha a bíróság rendeli el, akkor 260 ezer.
Azért azt tudni kell, hogy a "szerzett mintát" egy bíróság nem nagyon fogja méltányolni.
A kedves apuka indíthat peres eljárást az apasági vélelem megdöntésére, és ennek során a gyermek és apukája alávetik magukat az orvosi vizsgálatnak. Ez esetben a vizsgálat díja alacsonyabb, az eredmény pedig kötelező erejű lesz :)
Nagyon köszönöm a választ.Azzal tisztában vagyok,hogy ez így ilyen formában semmire sem jó,de az eredményt már merném közölni tesómmal,így már az ő szeme is felnyilna,hisz a szavahihetőségemet (hogy valóban az ő mintájuk alapján végeztettem),és a további lépéseket,akár a jegyzőkönyvezett vizsgálatot már elintézné ő.
Amúgy tudom,hogy nem ez volt a kérdés,de szerintetek is jogosan merülnek fel kételyek ezen szituációban?
*hisz a szavahihetőségemet sosem vonná kétségbe.
Amúgy az is a gond,hogy a ribancnak is mindent elhisz és szerintem fel sem merül benne,hogy ez egy kicsit fura helyzet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!