Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Apasági vizsgálatot csak az...

Apasági vizsgálatot csak az érintett felek kérhetnek?

Figyelt kérdés
A testvéremnek van egy fia,aki után gyerektartást fizet és eleget tesz apai kötelességeinek.Van egy olyan érzésem azonban,hogy nem biztos,hogy a saját fiáról gondoskodik.Ennek oka a következő: a gyerek anyjával mikor megismerkedtek,a nő (mellesleg egy nagy ribi) közölte vele,hogy nem kell védekezni,ő ugyanis meddő.Ennek ellenére tesómtól 2 héttel később terhes lett.Jó tudom,vannak csodák meg stb.,tesóm is hülye volt,hogy felült a ribancnak,de számomra ez akkor is gyanús.Ha én szerzek mintát kérhetek DNS tesztet,vagy ez illegális?
2012. szept. 15. 14:40
 1/6 anonim válasza:

A vizsgálatot bárki kérheti, aki a DNS-profil-vizsgálat díját kifizeti. Külön ajánlás, beutaló, igazolás a vizsgálat elvégzéséhez nem szükséges. Jegyzőkönyvezett mintavétel esetén kiskorú személy vizsgálatához legalább az egyik törvényes szülő (jogi képviselő) hozzájárulása szükséges. A vizsgálat ára 360 ezer forint, ha a bíróság rendeli el, akkor 260 ezer.

[link]

2012. szept. 17. 09:25
 2/6 anonim ***** válasza:

Azért azt tudni kell, hogy a "szerzett mintát" egy bíróság nem nagyon fogja méltányolni.

A kedves apuka indíthat peres eljárást az apasági vélelem megdöntésére, és ennek során a gyermek és apukája alávetik magukat az orvosi vizsgálatnak. Ez esetben a vizsgálat díja alacsonyabb, az eredmény pedig kötelező erejű lesz :)

2012. szept. 17. 14:07
 3/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a választ.Azzal tisztában vagyok,hogy ez így ilyen formában semmire sem jó,de az eredményt már merném közölni tesómmal,így már az ő szeme is felnyilna,hisz a szavahihetőségemet (hogy valóban az ő mintájuk alapján végeztettem),és a további lépéseket,akár a jegyzőkönyvezett vizsgálatot már elintézné ő.

Amúgy tudom,hogy nem ez volt a kérdés,de szerintetek is jogosan merülnek fel kételyek ezen szituációban?

2012. szept. 18. 18:11
 4/6 A kérdező kommentje:

*hisz a szavahihetőségemet sosem vonná kétségbe.

Amúgy az is a gond,hogy a ribancnak is mindent elhisz és szerintem fel sem merül benne,hogy ez egy kicsit fura helyzet...

2012. szept. 18. 18:14
 5/6 anonim válasza:
Igen, lehetséges, hogy nem az ő gyereke, de az is lehet, hogy igen. Ezért nem kell szexelni senkivel védekezés nélkül, amíg nem bízol a másikban. Simán elkaphatott volna tőle bármi nemi betegséget is, ha sűrűn váltogatja a partnereit a csaj. Hát, sajnálom. Én biztos kíváncsi lennék a helyében.
2012. szept. 19. 09:16
 6/6 A kérdező kommentje:
Szerintem is nagyon felelőtlen volt...
2012. szept. 19. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!