Fegyverbeszerzéssel kapcsolatos kérdések. Avagy hol lehet egyszerűen fegyvert vásárolni sportlövészeti célból?
Akit érdekelnek a fegyverek, az biztosan ismeri az FPSRussia-t, aki mégsem, az keressen rá YouTube-on. Egy orosz csávó tart benne fegyverbemutatókat igazi és minden elképzelhető típusú fegyverekkel (pl. katonai lángszóró, tank, minigun, dobtáras full-auto shotgun). A kérdésem tehát, mely országokban lehet olyan egyszerűen fegyvert vásárolni, hogy bemész a boltba, és a kezedbe adnak egy AK-t? Az FPSRussia legutóbbi videójában közölt linkre kattintva az alábbi oldalra bukkantam: [link]
Ezen az oldalon egy egyedi shotgunt lehetne rendelni. Ugye elgondolkozik az ember, hogy három kattintás, és a tied egy 16 lövetű shotgun? Kicsit körülnéztem az oldalon és ezt találtam: "If the country being exported to does NOT require an import permit (Germany for example), place a statement on the purchase order certifying an import permit is not required for these items, give the reason why and sign it."
Ha jól értelmezem, Németországba (és feltételezem, német állampolgároknak) minden extra nélkül kiszállítják a shotgunt.
Szóval kérdések:
1. Egy magyar ember hol szerezhet be a legközelebb egy katonaság által használt fegyvert?
2. Ha magyarként nem megoldható, mit lehet tenni? Letenni az állampolgárságit egy másik országban? És azt felbontani mennyire egyszerű?
3. Be lehet-e hozni (akár spec engedéllyel is) a katonaságban is használt fegyvereket Magyarországba?
Előre leszögezem, hogy nem várok offolós válaszokat, azokat tartsd meg magadnak. Csak a kérdésekre válaszolj.
Sokszor volt már szó arról, hogy nem is orosz, hanem amerikai, csak megjátssza az akcentust, de bírom, láttam az összes videóját.
Bizonyos fegyverekkel(Desert Eagle, Revolverek, Puskák stb.) sportlőtereken is lőhetsz.
Amúgy talán az Egyesült Államokban a legjobban megengedett az ilyesmi.
Lőtéren azzal lőhetsz, ami van nekik. Nem csak vadászfegyverük lehet.
Engedélyt (önvédelmire) meg nem fogsz kapni, erről kár is beszélni. Sportlövész vagy vadász lehetsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!