Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az ingatlaniroda követelheti...

Az ingatlaniroda követelheti rajtam a sikerdíjat ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Én el szeretnék állni a szerződéstől, mivel mégsem kívánom eladni a házat most már. A szerződés szerint ebben az esetben az iroda eddig felmerült költségeit (pl. hirdetés) meg kell térítenem. Ez részemről ok.

De most sikerdíjat követelnek rajtam, mivel hozott az ingatlanos egy érdeklődőt pár nappal ezelőtt, aki kétszer is megtekintette az ingatlant. Megállapodás, azonban szóban sem történt közöttünk a vételről, nemhogy írásban, foglalózva sem lett. Az ingatlanos szerint ő hozott vevől, neki jár a pénz. Ez valóban így lenne foglalózás, megállapodás nélkül is?

Milyen jogaim vannak ebben az esetben?

2012. szept. 3. 13:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Próbálkoznak.
2012. szept. 3. 22:54
 12/12 anonim ***** válasza:

Mi lett ebből, kérdező? Fizettél az ingatlanirodának sikerdíjat vagy a hirdetés költségeit?

Eladtad azóta a házadat?

2021. márc. 3. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!