Hogy működik idén a közmunka?
Azt tudom, hogy a 4 óra megszűnt, de ha 6 meg 8 órás napok vannak, akkor kevesebb hónapot is jelent? Tavaly 4 órában volt 3 hónap. Idén akkor 6 óra 2 hónap, 8 óra meg egy?
És van olyan, hogy valakit nem hívnak be? Vagy nekem kell mennem? Mert tavaly is küldtek papírt, nem én mentem.
Úgy van, hogy napi 8 óra, de csak minden második nap kell menni, úgyhogy időben ugyanannyi. De lehet, hogy máshol máshogy van.
De csak akkor kell bemenni ha behívnak. Ha már voltál egyszer, akkor nem nagyon fognak hívni még egyszer, mert rengeteg ember van. Ráadásul arra megy ki az egész, hogy aki nem megy be ha hívják, annak meg tudják szüntetni a pénzkiutalást. Mivel te már voltál, gondolják legközelebb is bemész, úgyhogy ez nem jó, inkább hívnak be olyat, aki nagyobb eséllyel nem megy be. Én azt hallottam, hogy a behívottak harmada nem ment be vagy távozott rövid időn belül.
Áhá! Ez érdekes, és van benne logika!
Köszi a válaszokat!
Meg persze azért, hogy Orbán elmondhassa, hogy szölettek munkahelyek, javult a foglalkoztatás, kevesebb a munkanélküli.
De a 30 nap munkaviszonynak minden évben meg kell lenni, hogy kapj segélyt és/vagy ingyenes ellátást a jövő évben is. De ezt ki lehet váltani pl. önkéntes munkával is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!