Ki kéne már takarítani a világ mocskát (? )
Bekapcsolja az ember a rádiót és tv-t És mit hall??....
Gyilkolászást rablást különös kegyetlenséggel elkövetett stb... leszámolást... korrupció... maffia.. csomó gusztustalan vérlázító dolgot!
Nem hiszem el hogy nem gondolta még úgy senki hogy az ilyen mocskokat akik felelősek egyértelműen ezekért ki kéne szimplán írtani?!
De hisz védi őket a jog.. -A Jog amit mi emberek alkottunk magunk védésére őket is védi.
(Bezárják egy épületbe őket etetik itatják pár év múlva mehet dolgára az elkövető ,addig is megvédve az emberektől az ügyvéd és a börtön fala. Majd távoznak ismeretlenül kipihenve.)
És ezért még fizetünk is adó formájában!
Csak az a vicc az egészbe hogy puszta valóságba a jog sose az áldozatot védi. Hisz annak már régen mindegy olyankor. -Nem fog se feltámadni se meggyógyulni maradandó sérülése a jogtól.
Mindig elgondolkozok azon a kérdésen hogy miért tehetik meg tetteiket ezek az elkövetők?! -Hisz sima emberek ők is nem sz@arnak ibolyát nem terminátorok! És miért a jog védi pont meg őket? Valami itt nagyon el van bas..va!!
Kíváncsi lenék ,hogy vajon védené-e a jog őket attól ha a húsukba és gyenge földi halandó testükbe ami egy töknél nem sokkal erősebb a hideg acél fizikai belekóstol. Vagy a jogtól lepattanna e róla?
Érdekli-e a fémet a jog?
Életbe maradnának e ezek a gátlástalan emberek a jogtól.? És aki kiirtaná az ilyen hitvány férgeket a földről az vajon milyen ember lenne? Olyasmi mint a megtorló vagy az ír szentek a filmből? -Mert minden nézőpont kérdése...
Hogy látjátok ezt? Mit gondoltok erről?
Ha lenne valaki aki az ilyen embereket irtaná titeket zavarna? Örülnétek neki? Tudnátok nyugodtan aludni?
Hát figyelj! Jogosan gondolod azt, hogy a Tv-ből, rádióból mindig csak a rossz hírek jönnek, de tudod a mondást: ,,A rossz hír szárnyon jár, a jó alig kullog." A médiának pont a kapós hírek kellenek, ami félelmet, szánalmat vagy aggodalmat okoz; arra mindig jobban figyel a közönség. És állítom, hogy régen is voltak ugyanúgy gyilkosságok, balesetek, lopások, csak ugye azokról nem nagyon tudtak az emberek.
Az írtással kapcsolatban: nekem is eszembe jutott, de mi van azzal az emberrel, akit ártatlanul ítéltek el? Akkor azt Te ölnéd meg hidegvérrel, jogtalanul, igazságtalanul. Ezzel simán tőrbe lehet csalni az embert, ha sok az ellensége; ráfognak egy gyilkosságot, és 2 legyet ütnek egy csapásra. Én inkább a börtöni körülményeket rontanám, több fizikai munkát rónék ki rájuk, és majd akkor megtanulják, hogy még az utcán is jobb hajlék nélkül...
Kedves Kérdező! Nem Te vagy az igazságügyi miniszter, de még csak beleszólásod sem lehet, ahogy senkinek. Nem kéne mindig az ellentétet szítani.
18/L
Amikor nagyon durva dolgokat hallok, akkor sokszor én is úgy gondolom, az ilyen kegyetlen embereknek fabatkát sem ér a büntetés, igenis megérdemelnék a halált.
De az is igaz, hogy ezzel az ő szintjükre alacsonyodnánk le, és jót írnak előttem is: ha valakit ártatlanul ítélnek el, akkor mi válunk gyilkosokká azáltal, hogy őket eltesszük láb alól.
Ami most a börtönben van, az viszont tarthatatlan. Szerintem igazságtalan, hogy azok, akik törvényt szegtek és/vagy embereket kínoztak meg, öltek meg, egész nap egy jól fűtött helyen tengődjenek, kapjanak ételt-italt, sportolhassanak és tanulhassanak. Sok becsületes embernek nem adatik meg ez a néhány alapvető "luxus"!
Sokkal célravezetőbb lenne szerintem, ha a büntetés tényleg büntetés lenne, nem néhány év egy szállodában! Keményen kéne dolgozniuk, hadd legyen valami hasznuk is!
Talán kicsit kemény, igen, de nekem még mindig igazságosabbnak tűnik az alábbi cikkben szereplő börtön, mint azok, amik ma itthon vannak.
Hát igazából régen kb. a te szellemedben irtották a világ mocskát, boldog-boldogtalant felakasztottak, kivégeztek akár kisebb csínytevésekért is, mégis sokkal több volt a bűncselekmény, mint ma. A büntetések száma és súlyossága és a közbiztonság között tehát nincs egyenes arányosság.
Mellékesen nyilvánvaló a szövegedből, hogy látens gonosztevő vagy, egy bűnöző, akit alighanem csak az általad annyira (vajon miért...?) szidott jogtól való félelem tart vissza attól, hogy gyilkolni kezdje a neki nem tetsző embereket. Úgyhogy addig örülj, amíg ilyen puhakezű a törvény, mert egy keményebb helyen már ezekért a szövegekért is simán bevágnának úgy a dutyiba, hogy elő sem jönnél többet.
"Mellékesen nyilvánvaló a szövegedből, hogy látens gonosztevő vagy, egy bűnöző"
Értem, tehát az a bűnöző aki elítéli a bűnt... Hadd gratuláljak. Tehát mégegyszer.. Szerinted ne az szenvedjen aki tettlegesen komoly bűncselekményt követ el, hanem az, aki arra merészel gondolni, hogy komolyabban kéne a tényleges bűnözőket felelősségre vonni.. Na ezért kellene tényleg egy "nagytakarítás".
Nem az a gonosztevő, aki elítéli a bűnt, ezt nem írtam. Olvasni biztosan tudsz? Azt írtam, látens gonosztevő az, aki ilyeneket ír:
"húsukba és gyenge földi halandó testükbe ami egy töknél nem sokkal erősebb a hideg acél fizikai belekóstol"
"És aki kiirtaná az ilyen hitvány férgeket a földről az vajon milyen ember lenne? Olyasmi mint a megtorló vagy az ír szentek a filmből? -Mert minden nézőpont kérdése..."
Szóval emberünk arról ábrándozik, hogy hideg acél hatol bele emberek testébe, és úgy gondolja, őt talán még szentnek is tartanánk, ha ebbe az irtóhadjáratba belefogna, hiszen "minden nézőpont kérdése". Az ilyen ember bizony látens gonosztevő.
Egyébként a bűnt nagy hangon elítélő és nagyon erőszakosan megtorolni akaró emberek egy jó része is ugyanilyen erőszakra és kegyetlenségre hajlamos ember, aki egyszerűen valamilyen okból nem lett bűnöző, de az erőszakra, hatalmaskodásra, mások elnyomására azért továbbra is igénye van. A rendőrök nagy része is ilyen karakter egyébként. Üdv a való világban.
"Nem az a gonosztevő, aki elítéli a bűnt, ezt nem írtam. Olvasni biztosan tudsz? Azt írtam, látens gonosztevő az, aki ilyeneket ír: "
Szerintem olyan esetekben ahol annyira durván kinyílik a bicska az emberek zsebében, mint pl Kata ügyében, ott nem csak a tényleges áldozat, valamint a család a károsult, hanem a nép egésze is abból fakadóan, hogy az országában előfordulhat az, hogy megtörténik egy ilyen eset. Több olyan ország is van, ahol a jog ezt úgy bünteti, hogy a személyt törvényen kívül helyezik és kiteszik a népharagnak - (az outlaw is innen származik). Így a nép nem érzi úgy, hogy bármit meg lehet tenni vele, mert azért valljuk be itthon az embereknek jelentős hányada nem véletlenül úgy érzi, hogy szinte bármit megtehetnek vele. Az amit ő érez szerintem nem látens bűnösség, hanem elfojtott népharag, amit a jelen törvények Magyarországon nem engednek érvényesülni. Mitöbb mégcsak nem is személyes bosszúvágy az efféle érzelem mivel ha más forrásból megkapná a megfelelő büntetést a bűnelkövető, akkor ezen igény nem születne meg azokban az emberekben akiket te "látens bűnöző-nek" tartasz.
15:15, van jobb ötleted akkor? Meséld már el szépen, hogy számolnád fel a bűnözést meg a korrupciót. Az ejnyebejnyés megoldás láthatóan nem működik. A "vágjuk sittre és tartsák el az adófizetők" szintén nem. Nézz utána Graham Youngnak, Fritz Haarmannak, vagy Charles Peace-nek. Ennyit ér a börtön és a rehabilitáció. Kacagnom kell.
Én az irtóhadjárattal értek egyet. Több-kevesebb mészárlás a jó ügyhöz is hozzátartozik, like it or not.
Takaríts fejben előbb, ha már a média nem teszi meg önként ezt a szívességet neked:
http://www.youtube.com/watch?v=1HxroLtVNfw
Ajánlom nektek ezt a filmet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!