Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jár jogosan a családi pótlék?

Jár jogosan a családi pótlék?

Figyelt kérdés

lényeg hogy az exem kint van németben,feltudja venni hivatalosan a családi pótlékot hamár külön vagyunk,nálam van birósági végzésben elhelyezve a gyerek.

neki már új családja van,ök is itthon laknak magyarban,de az öveket már bejelentette.de sztem ez ki fog bukni hogy több anyatól van gyereke.hogy van ez?

2012. aug. 28. 11:06
 1/3 Andizsuzsi ***** válasza:
Nem egészen értem a kérdésedet. Ha nálad van a gyerek elhelyezve, akkor te vagy jogosult a családi pótlékra, tehát a férjed nem. Ehhez mi köze a többi gyereknek? Meg annak, hogy a volt férjed hol dolgozik? A családi pótlékot a te címedre/folyószámládra utalja a Kincstár nem?
2012. aug. 28. 11:14
 2/3 anonim ***** válasza:

Egyszer azt írod, hogy az exed kinn van "németben", aztán meg azt, hogy itthon vannak...

Jó lenne tisztázni, hogy Mo-ról kapjátok a gyereked utáni családi pótlékot vagy Németországból?...

Törvény szerint annak a szülőnek jár a családi pótlék, ahol a gyerek életvitelszerűen (állandóan) él, vagyis ahová a gyerek lakcímbejelentője szól!

Írj kérvényt a Magyar Államkincstárnak, hogy a gyerek nálad él, neked jár a családi pótlék, kéred, hogy ezután a te címedre küldjék! (Van erre egy nyomtatvány.)

2012. aug. 28. 11:22
 3/3 A kérdező kommentje:

Igen,én kapom itthon.de ő állitja hogy beadja kint a papirt és kap onnan is.már nem vagyunk együtt,nálam van elhelyezve,M.O-i bejelentett lakcimmel.

sztem sem tudja kint felvenni.

2012. aug. 28. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!