Jár jogosan a családi pótlék?
lényeg hogy az exem kint van németben,feltudja venni hivatalosan a családi pótlékot hamár külön vagyunk,nálam van birósági végzésben elhelyezve a gyerek.
neki már új családja van,ök is itthon laknak magyarban,de az öveket már bejelentette.de sztem ez ki fog bukni hogy több anyatól van gyereke.hogy van ez?
Egyszer azt írod, hogy az exed kinn van "németben", aztán meg azt, hogy itthon vannak...
Jó lenne tisztázni, hogy Mo-ról kapjátok a gyereked utáni családi pótlékot vagy Németországból?...
Törvény szerint annak a szülőnek jár a családi pótlék, ahol a gyerek életvitelszerűen (állandóan) él, vagyis ahová a gyerek lakcímbejelentője szól!
Írj kérvényt a Magyar Államkincstárnak, hogy a gyerek nálad él, neked jár a családi pótlék, kéred, hogy ezután a te címedre küldjék! (Van erre egy nyomtatvány.)
Igen,én kapom itthon.de ő állitja hogy beadja kint a papirt és kap onnan is.már nem vagyunk együtt,nálam van elhelyezve,M.O-i bejelentett lakcimmel.
sztem sem tudja kint felvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!