Az ügyvéd eldöntheti, hogy elvállalja egy valakinek a védelmét vagy nem?
Figyelt kérdés
mert én valami sorozatgyilkost soha nem védenék2012. aug. 27. 16:14
1/7 anonim válasza:
Van az államilag kirendelt védőügyvéd, azok valószínűleg nem dönthetnek arról, hogy kit vállalnak, a magánügyvédek meg gondolom szerződéskötéssel vállnak valakinek az ügyvédjévé, ha nem akarnak nem kötnek szerződést sorozatgyilkossággal vádolt emberrel. Másrészről az ártatlanság vélelme és "amíg be nem bizonyosodik a bűnössége addig ártatlan" elvek védenek meg téged attól, hogy halálra lincseljen a tömeg ha a szomszédod bevádol pedofíliával valami csip-csup ügy miatt. Ez így kissé sarkítva van de szerintem a lényeg átment.
3/7 A kérdező kommentje:
oké,köszi
2012. aug. 27. 17:13
4/7 anonim válasza:
Természetesen eldöntheti.
"mert én valami sorozatgyilkost soha nem védenék"
Szerintem meg van az a pénz...
5/7 anonim válasza:
Fizetnie kell a kamarának , hogy visszautasíthassa a kirendelést .
6/7 tomala válasza:
A kirendelést vállaló ügyvédek listájára a felvételkor megjelöli az ügyvéd, milyen ügytípusokat vállal, és mennyit. Ha ennek ellenére utasít vissza, akkor meghatározott összeget fizet a kamarának.
Megbízásos ügyvéd meg azt vállal/utasít el, akit csak akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!