Én öröklök így majd bármit is?
Figyelt kérdés
Tavaly váltak el a szüleim. Édesapám most újraházasodik. Ha esetleg történik vele valami akkor én öröklöm pl.a házat,vagy az új nője? Illetve a nőnek vannak gyerekei (már felnőttek) a régi házasságából. Ők jogosultak lesznek így bármire is?2012. aug. 10. 12:02
1/5 anonim válasza:
Az apádnak a holmijára csak neked és a testvéreidnek esetleg már ROKONAIDNAK van lehetősége örökölni végrendelet nélkül ha jól tudom azonban ha ő úgy dönt, hogy mindent megkap a felesége akkor szívtad...
2/5 anonim válasza:
Mivel a ház az új asszonnyal nem közös szerzemény a gyerekek öröklik hacsak nem íratja át a tulajdonjogot.
3/5 anonim válasza:
Mindent az egyenes ági leszármazók örökölnek (ingó, ingatlan), de a feleségnek ezekre özvegyi haszonélvezete lesz.
Végrendelet esetében jogosult vagy kötelesrészre.
4/5 anonim válasza:
Kedves kérdező!
Ha édesapád életében nem ruházza át az ingatlant ajándékozás, tartás, adásvétel stb. jogcímen akkor az egyeneságbeli leszármazók, vagyis a gyermekek örökölnek egyenlő arányban a törvényes öröklési rend szerint, az özvegy házastárs haszonélvezeti jogával terhelten.
Az öröklésnek ezen felül létezik még 2 formája: ha az örökhagyó végrendelkezik, illetve öröklési szerződést köt. Az előbbinél akik a törvényes örökösök lettek volna, azon személyek köteles részre tarthatnak igényt.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. aug. 10. 17:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!