5 hónapos kislányomról van szó. AZ élettársam kitett bennünket nálam volt a kislányom majd vittem oltásra és a volt párom kikapta a babakocsiból a gyereket és elszaladt vele. Azzal a kérdéssel fordulok felétek hogy ilyen esetben kinek ítélik a babát?
És milyen dumával zavartak el, ha szabad kérdeznem?
És a kislányt miért nem láttad?
Vádemelésig ill. első tárgyalás módosíthatod a keresetet, hogy emberrablás miatt is induljon eljárás (polgári pernél biztosan lehet, büntetőeljárást nem tudom).
Kérd, hogy gyorsított eljárás keretében tárgyalják az ügyeket a sértett (baba) korára való tekintettel.
Most akkor tudod hol van a gyermek? Ki vigyáz rá? Munkátok van-e? Ha dolgoznátok akkor tudna-e más felügyelni rá?
Ők telefonon azonnali válaszokat tudnak adni neked!!
Az biztosan tudom, hogy egyik fél sem viheti a gyereket olyan helyre, amiről a másikat nem értesíti! Vagyis szerintem utólag is tehetsz feljelentést emberrablás miatt. Az, hogy az anyukájánál van a gyerek nap közben, (mivel te arról hivatalos értesítést nem kaptál, beleegyezésedet nem adtad) akár azonnali intézkedést is jelenthet. De ezt ne úgy képzeld, hogy kimennek a rendőrők, és azonnal a kezedbe nyomják a gyereket, hogy viheted haza. Mennek velük gyámügyesek stb. Én mennék a rendőrségre még egyszer, és a korábbitól függetlenül feljelentést tennék emberrablás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!