Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 5 hónapos kislányomról van...

5 hónapos kislányomról van szó. AZ élettársam kitett bennünket nálam volt a kislányom majd vittem oltásra és a volt párom kikapta a babakocsiból a gyereket és elszaladt vele. Azzal a kérdéssel fordulok felétek hogy ilyen esetben kinek ítélik a babát?

Figyelt kérdés
2 hete nem láttam a kislányomat. Beadtam én is és ő is az ideiglenes intézkedést a bíróságra.Ma kaptam egy levelet, ami tele van hazugsággal, amiben leírja, hogy nem vagyok alkalmas a gyereknevelésre.

2012. aug. 6. 16:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

És milyen dumával zavartak el, ha szabad kérdeznem?

És a kislányt miért nem láttad?

2012. aug. 6. 17:15
 12/19 A kérdező kommentje:
Persze keresem a picurkámat,de multkor is a párom anyjával volt meg sem ölelhettem gyermekjólétin keresztül próbáltam de nem hozta el!
2012. aug. 6. 17:15
 13/19 anonim válasza:
A tesóm hasonló okok miatt félt, és kikérte a sulijában (Pázmány jogi kar) egy nagyon híres tanár véleményét. Azt mondta, hogy azonnal bejelentést kell tenni rendőrségen "emberrablás miatt". Függetlenül attól, hogy házasok, egy házban élnek stb. Mert csak ilyen súlyos indokkal tesznek azonnal lépéseket, egyéb esetben fél év, mire visszakerülhet hozzá a gyerek. A jó hír, hogy külföldre biztosan nem tud vele menni. Ha csak nincs rengeteg pénze a bújkáláshoz. Az össze többi lépés, az, amit írtál.. Az, hogy mivel vádol, teljesen mindegy, arról úgyis megbizonyosodnak, ezzel az egyel ne foglalkozz. Keress egy jó ügyvédet minél gyorsabban!
2012. aug. 6. 17:43
 14/19 A kérdező kommentje:
Én akkor tettem feljelentést hogy elvitte a gyereket de a rendőrök kiskorú veszélyeztetése miatt irták meg a feljelentést. gondolom ezt már nem tudom megtenni,de köszönöm a hozzászólást!
2012. aug. 6. 19:02
 15/19 anonim ***** válasza:

Vádemelésig ill. első tárgyalás módosíthatod a keresetet, hogy emberrablás miatt is induljon eljárás (polgári pernél biztosan lehet, büntetőeljárást nem tudom).

Kérd, hogy gyorsított eljárás keretében tárgyalják az ügyeket a sértett (baba) korára való tekintettel.

Most akkor tudod hol van a gyermek? Ki vigyáz rá? Munkátok van-e? Ha dolgoznátok akkor tudna-e más felügyelni rá?

2012. aug. 6. 21:42
 16/19 anonim ***** válasza:
Most olvasom, ha a szüleinél van, akkor odamész, ha nem adják át hívhatod a rendőröket és oda kell adniuk neked, mivel nincs jogerős határozat arról, hogy náluk lehetne.
2012. aug. 6. 21:47
 17/19 anonim válasza:

[link]

Ők telefonon azonnali válaszokat tudnak adni neked!!

Az biztosan tudom, hogy egyik fél sem viheti a gyereket olyan helyre, amiről a másikat nem értesíti! Vagyis szerintem utólag is tehetsz feljelentést emberrablás miatt. Az, hogy az anyukájánál van a gyerek nap közben, (mivel te arról hivatalos értesítést nem kaptál, beleegyezésedet nem adtad) akár azonnali intézkedést is jelenthet. De ezt ne úgy képzeld, hogy kimennek a rendőrők, és azonnal a kezedbe nyomják a gyereket, hogy viheted haza. Mennek velük gyámügyesek stb. Én mennék a rendőrségre még egyszer, és a korábbitól függetlenül feljelentést tennék emberrablás miatt.

2012. aug. 7. 12:21
 18/19 A kérdező kommentje:
Megvan a bírósági végzésem nálam helyezték el a picit de hiába mert ennek ellenére sem tudom elhozni!ismét rendőrség bíróság gyámügy senki nem foglalkozik vele. Beadtam a bíróságra a kiadatását de nem tudom mennyi időbe telik még?
2012. szept. 18. 17:19
 19/19 anonim válasza:
Mi van veletek azóta?
2013. márc. 27. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!