A Taktikai tollak használatát, tartását, milyen jogszabályok védik, korlátozzák? Mert halottam, hogy már paprika spayt is tiltják önvédelemhez?
Figyelj, nagyon egyszerű.
Ha valami csípős gázt fúj ki, akkor a töltőtömege (vagy talán a térfogata?) a mérvadó, de úgysem fogsz a rohamrendőröknél látott családi kiszerelésű CS-t hordani.
Ha valami csípős gázt lő ki, viselési kell rá, magánterületen még az se.
Ha valami gumilövedéket lő ki, akkor magánterületen hordhatod, közterületen még engedéllyel se, a gumizható gázpisztolyokba értelemszerűen ha nem töltesz gumit, csak gázt, akkor viselésivel hordhatod.
Kés max 8 cm pengehosszúságú lehet nálad.
Vipera, boxer, sokkoló, ütés hatását növelő eszköz tudtommal tiltott közterületen.
Ez a toll, ahogy elnézem, ütésre való. Tehát hivatalosan nem hordhatnád. Viszont mivel nem túl elterjedt nálunk, ezért ha tudsz neki kitalálni valami alternatív célt és indokot, hogy mire kell, akkor semmi probléma. Ha gázt is fúj, akkor meg gázspray is, de bőven kisebb mennyiségű anyaggal, mint ami tiltott.
Egyébként a ,,mi tiltott, mi nem" kérdésre én azt szoktam válaszolni, hogy jobb egy tiltott önvédelmi eszköz miatt a bíróságra menni, mint a hiánya miatt a kórházba vagy a temetőbe...
Kétszer mentette meg az életemet, hogy volt nálam paprikaspray.
Egyéb okos gondolat...?
Ezt az utolsót nem értem. Eléggé nonszensz lenne, ha csak úgy foghatná el a TEK a bűnözőt, ha becsönget és bekéredzkedik az ajtón.
A taktikai toll rendes toll is egyben, ez lehet az ürügy, hogy miért van nálad.
Minden ilyen és ehhez hasonló eszköz csak akkor ér valamit, ha tudod használni. Önvédelmi tanfolyam illetve küzdősport nélkül kár érte pénzt adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!