Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki fel töri a másik...

Ha valaki fel töri a másik jelszavát mehetek rendőrségre? ( több infó lent) FONTOS!

Figyelt kérdés
Szóval van Counter Strike 1.6 szerverem. Azon van egy játékos aki " hacker" és fel tudja törni bár milyen oldalon/ játékon a jelszót. kért tőlem admin jogot nem adtam és el kezdte használni a másik adminját. Azt mondta hogy olyan progija van hogy bármilyen oldalon fel tudja törni a jelszót. Bizonyitékom képbe van. Adtam neki öt perc bannt és Meg tudtam hogy melyik országba lakik és mi az IP je. Szerintetek mehetek a rendőrségre? és mi a kockázat sok pénzbe kerülne nekem?
2012. aug. 5. 13:54
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
ja és kárt még nem tett de érted hogy ha én bannt adok neki milyen szívós lehet..lehet hogy el veszi tőlem a szerverem. Nem tudni mit csinál arra egy hacker. Bizonyíték van szerver konzolból.
2012. aug. 5. 16:03
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

A bizonyítékokat gyűjtsd össze. Ha megvan minden akkor mehet a feljelentés!

Legjobb lenne ha körbeírnál és megkeresnéd azokat az adminokat akiknek szintén feltörte. Ha ők is ugyan ezeket a bizonyítékokat összeszedik a végén börtönbe kerül és évekre eltiltják még az okostelefontól is!

Ha nem tett semmi kárt, azért nem kap komoly büntetést de ha többet is feltört, netán ott megváltoztatott valami vagy akár vírust küldött körbe akkor nagyon komoly büntetésre számíthat!

A helyedben felvenném a kapcsolatot a Counter Strikeot üzemeltetőkkel és tőlük is kérnék segítséget.

Legjobb lenne ügyvédet is fogadni mert akkor tuti nem követsz el hibát vagy legalábbis gördülékenyebben mennek majd a dolgok és a rendőrség is jobban pörög! De ez az anyagi helyzetedtől függ...

Vélhetően azért nem olyan nagy hekker a csákó ha rendben látod az IP címét...

De ha mégis sikerül elkapni, vélhetően máshol is hekkerkedett már amit a gépe lefoglalásából és átnézéséből kiderítenek.

Még ha fel is törte, akkor is valami kisebb hekkernek tűnik a leírásod alapján.

De 1-2 év felfüggesztett és számítógépről való eltiltás befigyel neki az tuti! ha meg már volt ügye akkor megszívta...

2012. aug. 5. 16:41
 13/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod sokat segített :)
2012. aug. 5. 17:29
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

cseréld le a jelszavadat, legyen hosszú, legyen benne speciális karakter.

Főiskolán a tanárom adott egy jó tippet, hogy hogyan lehet jó jelszót csinálni:

Reszket a bokor mert = R6a1b5m4

=kezdőbetű+betűk száma

A végére és az elejére pedig tegyél egy speciális karaktert, pl: {}R6a1b5m4<>

Ezt brute force technikával egy átlagos géppel kb 2 hónap mire feltöri.

2012. aug. 5. 18:32
 15/24 A kérdező kommentje:

Nem vágom..xD reszket a bokor mert " 1ä324 értelmetlenségek :D "

Nem értem xD

És figyelj ha már el is rontotta a szerveremet azaz minden zombis cuccot le törölt és alapot csinált mennyi évet kap? bizonyítékom nincs de ő egy hacker és más nem tudna be törni csak őt ismerem. Szerintem ő volt.

2012. aug. 6. 19:19
 16/24 anonim ***** válasza:

Számitógépes rendszerbe betörés, adat módosítás és anyagi kár okozása 8 évig terjedően büntethető!

Ugyanakkor kell tudnod bizonyítani(vagy a rendőrségnek kikérni adatokat és az alapján bizonyítani).

Nem tippelgetném mennyit kaphat de azért vedd számításba hogy a 8 év már súlyos anyagi kárt jelentene és durva behatolást. Szóval inkább hosszabb felfüggesztett és géptől való hosszú eltiltás.

De lassan tényleg menjél el feljelenteni...

2012. aug. 6. 22:28
 17/24 anonim ***** válasza:
Megteheted, hogy feljelented, szerintem jogalapod is van rá, hogy megindítsák a nyomozást, csupán az a kérdés, hogy nagy ívben tesz-e rá a rendőrség, mert amúgy sem ért hozzá, vagy komolyan veszik. Szerintem ha nem magyarországi az elkövető, akkor sok esélyed nincs, még ha igazad is van. Sajnos a törvény és a jog nem mindíg jelent igazságot is.
2012. aug. 7. 09:28
 18/24 A kérdező kommentje:
nem magyar országi az illető, és azt mondta nem hacker csak maga ki találta a jelszót. Lehet hogy olvassa ezért nem mondanám hogy honnan találta ki, de a haverja is meg erősiti hogy meg lehet amit mondott.
2012. aug. 7. 11:03
 19/24 A kérdező kommentje:
Bocs magyarországi* :D
2012. aug. 7. 11:04
 20/24 A kérdező kommentje:
Ja de azt is mondta hogy el megy a hostingomhoz és be jelent, és el veteti a szerverem. Nem lehet hogy fel ment a hostinghoz és azok a hostingosok büntetésből le vették pár cuccom? de nem tom mi rosszat követtem el a SAJÁT SZERVEREMEN
2012. aug. 7. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!