Van tudomásotok olyan rezsimről amelynek az uralma alatt az adott országban szinte teljesen megszűnt a bűnözés? Egyáltalán lehetséges ilyen?
Figyelt kérdés
Vlad Tepesé az egyetlen amiről tudok, de tartok tőle, hogy csupán legenda az egész, nincs stabil alapja, már csak azért sem mert Tepesről nincs két egyforma leírás a neten.2012. aug. 1. 19:29
1/3 anonim válasza:
Azt hittem azt kérdezed, hogy van-e olyan rezsim, amely alatt egy nép masszív fejlődésen ment keresztül. Kapásból rávágtam volna, hogy Dél-Korea régebben. Amúgy, ha a rezsimbe belefér a vallási uralom (teokrácia) is, akkor egynémely közel-keleti állam megfelel a kritériumnak. Pl. Szaúd-Arábia; olyan alacsony a bűnözési rátájuk, mint a listát vezető ultraliberális skandinávoknak.
2/3 anonim válasza:
Észak-Koreában nincs bűnözés, mindenki be van szarva az államtól, inkább meghúzza magát.
3/3 anonim válasza:
Én úgy tanultam kriminológiából, hogy a bűnözés a társadalom velejárója. Szerintem, ha egy társadalmat vaskézzel kívánják kormányozni, akkor sokan azért szegnek majd törvényt, hogy ez alól szabaduljanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!