Ilyen aggasztó és borzalmas helyzetben hogyan cselekedjünk? (emberkereskedelem)
Egyik rokonom munkanélküli villanyszerelő volt,felajánlottak neki egy állást,elfogadta.A nagyfőnök kivitte magával(és még sok embert)Németországba mondván hogy ott van munka.Teltek-múltak a hetek,semmit nem tudunk róla,nem érjük el sehogy se.Minap jött egy telefon hívás az éjszaka közepén,azt mondta hogy emberkereskedőkhöz került,10 Euróból kell megélnie,a körülmények embertelenek.A papírjait elvették,és ha megpróbálna megszökni iratok nélkül nem tud eljönni az országból.Nem tudja hol van,melyik városban,németül nem tud.
Fogalmunk sincs hogy hogyan tovább.Valami ötlet hogyan hozzuk ki a rabságból?Valahol lennie kell valami kapaszkodónak amitől megmenekülhet.Attól félünk hogy a szervkereskedők áldozata lesz,fel se tudom fogni hogy történhet meg ilyesmi. :(
ügyészségre bemenni
feljelentést tenni azonnal
ez kiemelt ügy - nem rendőrség, ügyészség kell hozzá
de inform.nélkül nagyon nehéz lesz
az, hogy várost sem tudtok, nagy baj
Hány éves, illetve akikkel együtt ment? Nem hiszem el, hogy együtt ne tudnának elszabadulni, illetve segítséget kérni, pláne ha fiatal(ok).
Én biztos elszöknék ilyen helyzetben, amint lehetőség nyílna rá.
"Én biztos elszöknék ilyen helyzetben, amint lehetőség nyílna rá."
Valószínűleg ők is, de szerintem te nem voltál még elrabolva...
nem hát, de tekintve hogy haza tudott telefonálni, ebből következően nem túl jó a rablók őrzési rendszere, úgy gondolom, aztán valahol dolgoztatni is kell az embereket különben nincs bevétel, úgyhogy előbb-utóbb hibáznak a fogvatartók
persze ha tudom hogy van fegyverük, akkor már nem biztos hogy próbálkoznék
illetve ha valami szerrel elkábítanak, akkor szintén nem lenne esélyem
mindenesetre tudni kéne miről hívott, ha mobilról akkor lehet még van rá esély hogy bemérhető, ugye emiatt jó lett volna azonnal intézkedni
Köszönöm én abban reménykedek hogy épségben visszatér. :(
Nem értem hogy lehet ilyen egy ember,hogy ilyet képes tenni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!