Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen aggasztó és borzalmas...

Ilyen aggasztó és borzalmas helyzetben hogyan cselekedjünk? (emberkereskedelem)

Figyelt kérdés

Egyik rokonom munkanélküli villanyszerelő volt,felajánlottak neki egy állást,elfogadta.A nagyfőnök kivitte magával(és még sok embert)Németországba mondván hogy ott van munka.Teltek-múltak a hetek,semmit nem tudunk róla,nem érjük el sehogy se.Minap jött egy telefon hívás az éjszaka közepén,azt mondta hogy emberkereskedőkhöz került,10 Euróból kell megélnie,a körülmények embertelenek.A papírjait elvették,és ha megpróbálna megszökni iratok nélkül nem tud eljönni az országból.Nem tudja hol van,melyik városban,németül nem tud.

Fogalmunk sincs hogy hogyan tovább.Valami ötlet hogyan hozzuk ki a rabságból?Valahol lennie kell valami kapaszkodónak amitől megmenekülhet.Attól félünk hogy a szervkereskedők áldozata lesz,fel se tudom fogni hogy történhet meg ilyesmi. :(

2012. júl. 26. 18:50
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

ügyészségre bemenni

feljelentést tenni azonnal

ez kiemelt ügy - nem rendőrség, ügyészség kell hozzá

de inform.nélkül nagyon nehéz lesz

az, hogy várost sem tudtok, nagy baj

2012. júl. 26. 18:56
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Németország uniós ország,szerintem ha ott oda megy egy rendőrhöz és segítséget kér,azonnal intézkedni fognak.Ha nem tudod hol van,innen nehéz lesz.A telefonszám alapján nem tudjátok merre lehet?
2012. júl. 26. 19:49
 3/9 anonim ***** válasza:
6%

Hány éves, illetve akikkel együtt ment? Nem hiszem el, hogy együtt ne tudnának elszabadulni, illetve segítséget kérni, pláne ha fiatal(ok).

Én biztos elszöknék ilyen helyzetben, amint lehetőség nyílna rá.

2012. júl. 26. 20:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"Én biztos elszöknék ilyen helyzetben, amint lehetőség nyílna rá."

Valószínűleg ők is, de szerintem te nem voltál még elrabolva...

2012. júl. 26. 20:28
 5/9 anonim ***** válasza:

nem hát, de tekintve hogy haza tudott telefonálni, ebből következően nem túl jó a rablók őrzési rendszere, úgy gondolom, aztán valahol dolgoztatni is kell az embereket különben nincs bevétel, úgyhogy előbb-utóbb hibáznak a fogvatartók

persze ha tudom hogy van fegyverük, akkor már nem biztos hogy próbálkoznék

illetve ha valami szerrel elkábítanak, akkor szintén nem lenne esélyem

mindenesetre tudni kéne miről hívott, ha mobilról akkor lehet még van rá esély hogy bemérhető, ugye emiatt jó lett volna azonnal intézkedni

2012. júl. 26. 20:45
 6/9 anonim ***** válasza:
A hívás alapján beazonosíthatják hogy melyik városban van
2012. júl. 27. 03:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Ügyészségi feljelentés. A telefonszámot vissza tudják nyomozni, ez alapján beazonosítani. Ha minden jól megy, ki tudják szabadítani, reméljük, hogy épségben hazajön majd.
2012. júl. 27. 10:42
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm én abban reménykedek hogy épségben visszatér. :(

Nem értem hogy lehet ilyen egy ember,hogy ilyet képes tenni :(

2012. júl. 27. 11:28
 9/9 anonim válasza:
Szerintem mindenképp próbálj meg segíteni. Ne bízd a véletlenre.Tégy feljelentést, ha tudsz németül, akkor a német hatóságoknál egyből. Add meg a telefonszámot nekik, amiről hívott, és minden egyéb adatait. Egyébként kis szerencsével papírok nélkül is haza tudna jönni, mivel nincs határellenőrzés. De pénz kéne hozzá.
2012. aug. 20. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!