Talaltam egy draga iPhone-t, hogyan juttathatnam vissza a gazdajanak?
Tegnap a metrón valaki zsebébol kieshetett a telefon. Sajnos nem tudom elerni a telefon menujet, mert le van zarolva. Felhivnam a tulajdonos ismeroset, hogy megtalaljam a porul jart embert. A rendorsegen nem szeretnem leadni, mert tudom, hogy ott miket muvelnek... tisztelet a kivetelnek, de en is dolgoztam adminisztratorkent ott, s tudom, hogy a rendorok kozt is akad tolvaj.
raadasul a telefon lemerult es nem tudom toltore dugni, hogy a tulaj felhivhasson.
a sim-kartyat meg nincs ertelme mssik telefonba dugni, mert nem tudom hozza a pin-kodot.

Nincs ráírva, hogy melyik mibilszolgáltatóhoz tartozik a telefon? Ha igen, akkor menj be és hátha valami alapján be tudják azonosítani a tulajt.
Oh, most ugrik csak be, hát a SIM kártya! VIdd be.

Az is jó, de azt mondod, bekapcsolni nem tudod, mert le van zárva.
Ha megmondja azt a kódot, amivel "élővé" tudod tenni, akkor biztos, hogy a valódi gazdája jelentkezett.

valahogy szedd ki a SIM-et, ha rakd át. (de ha 4-es vagy újabb, nem lehet)
esetleg menj be egy pláza telefonos üzleteibe (T, Telenor, Voda) és kérdezd meg kié, hogy jelezzenek neki mert megtaláltad.

imei alapján a szolgáltató be tudja azonosítani
te meg köteles vagy leadni a rendőrségen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!