Hogyan lehetne bizonyítani, hogy valaki lakott területen jócskán túllépi a 30 km/h-s sebességkorlátot?
Egy kertvárosi részen lakunk, amely alapvetően csendes. Az úton keskeny, kényelmesen csak egy kocsi tud haladni, járdának nincsen hely. Ráadásul eléggé dombos a környék, a mi házunk (és még hét) egy "gödör" alján van: van előttünk és utánunk kb. 250 méteres lejtő és egy kb. ugyanekkora emelkedő.
Rendőrök persze nem járnak, legfeljebb egy évben egyszer.
Az utcában (az emelkedő tetején) lakik egy srác, aki elég sokat jár a munkahelye és a lakhelye között, úgy megy, mint egy eszelős. Ezenkívül akadnak még mások is, akik túllépik a sebességhatárt, plusz rengeteg a kisebb vagy nagyobb motorral közlekedő, a KRESZ alapvető szabályait be nem tartó hülyegyerek (megkockáztatom, hogy jogsijuk sincs, mert még 14 évesnek sem néz ki egyik-másik).
Hiába szóltunk már mi, lakók, hogy ez így nem jó, a kisgyerekeket nem lehet kiengedni, a rendőrség nem jött ki. Több macska és kutya bánta már az évek során az autósok, motorosok felelőtlenségét.
Ma én is kiakadtam, ugyanis az elsőként leírt srác, aki egy hatalmas Mercedesszel dönget az úton, elütötte a spánielünket. Három spánielünk volt még reggel. A szomszéd szerint kiszökött reggel az egyik (sajnos Peti eléggé akrobata és kimászott a másfél méteres kerítésen), és ez a srác elütötte. A hulláját bedobta a portánkra. Ezt azonban bebizonyítani nem tudom, ha feljelentést teszek, ráadásul a srác szüleivel sem akarok haragot.
Mit lehet ilyenkor tenni? Mi van akkor, ha legközelebb egy (ne adja a jó Isten) óvatlan kisgyerek lesz az áldozat?

Forduljatok az Önkormányzathoz ha egy személy kérésére nem segítenek akkor gyűjtsetek aláírásokat (szerintem nem csak titeket zavar). Ha ők nem segítenek akkor (ha jelentősen túllépik a sebességhatárt) le kell videózni ha nagyon túllépi a határt akkor látszik rajta. Esetleg ahogy már korábban írták öntörvényűen fekvőrendőrök.
(Magánvélemény: Aki elüt egy szerencsétlen spánielt és ráadásul bedobja az udvarba azzal ugyan ezt csinálnám egy-kétszer áthajtanék rajta kocsival és bedobnám a házához. Szögek az útra?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!