Ti mit tapasztaltatok, van korrupció Magyarországon? Rendőrségi és bírósági ügyekre gondolok.
Van hát!
Ez a Hajógyári dolog meg harc a területért, valaki felnyomta őket, h átvehessék a helyet.
"A korrupció az, amiből kihagynak" – Hofi Géza
Eddig én egyszer találkoztam vele érintőlegesen: egy rendőr megállított hajnali 3-kor, mert egy éppen pirosra váltó lámpán átmentem. Mondta, bírság, itt és itt fizethetem be. Mondom, oké. Miután megtudta, hogy még csak főiskolás vagyok, és nem dolgozom, kérdezte, hogy nincs-e valami ismerősöm a helyi őrsön, aki elintézné nekem a bírságot. Én erre mondtam, hogy nincs, de nem is akarnám elkenni a dolgot, mert tudom, hogy hibáztam. Erre elengedett egy figyelmeztetéssel.
Az első válaszolóval egyetértek. Valójában minden eddigi válaszolóval. :D
Véleményem szerint Magyarországon az átlagemberek szintjén nem jellemző a korrupció. Hogy Magyarország korrupt, az a politikusok meg a hozzájuk tartozó holdudvar kitalációja. Magyarországon a politikusok korruptak.
Szerintem a magyar emberek úgy általában rühellik a korrumpálható, megvehető férgeket és a becsületnek, egyenességnek még mindig nagyobb értéke van, mint a gerinctelenségnek.
Az viszont tény, hogy a parlamentben 386 jóllakott hízottdisznó ücsörög. Csak aludni járnak oda, de akkor tudnám, hogy lakhatási támogatást minek vesznek fel?
Országos politikában és önkormányzati szinten van korrupció. Egyébként nincs. Remélem, egyszer ezeket a tetveket sikerül kiírtani a közéletből.
Egyébként még fiatal a magyar demokrácia és minden rémísztő jel ellenére én hiszek benne, hogy egyszer kinőjük azokat a gyermekbetegségeket, amiket Fidesznek, MSZP-nek, Jobbiknak, LMP-nek nevezünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!