Illegális hangfelvételért feljelenthetek valakit?
nem tudom ez mit jelent az esetetekben, de van itt egy ilyen:
Ezzel nincs baj.Semmit nem tud vele mit kezdeni,szóval nem is értem minek neki.
A lényeg az,hogy zaklat,folyamatosan 2-4óra között hívogat,smseket küldd,most pl elvileg felvette a beszélgetésünket.
Holott én védtem a leginkább,és most velem akar kibabrálni.
Nem akarom feljelenteni,csak ha folytatja.
A telefon számomat is lecserélném,csak jelenleg álláskeresés közepén vagyok,és a régi önéletrajzokat erre a számra adtam meg elérhetőséggel,így sokat buknék miatta.
Nem értelek. Anyádat akarod feljelenteni? Pláne így, hogy mentálisan zakkant szegény?
Milyen ember vagy te? Nem is vagy te ember!!!
Törvényileg az nem büntetendő, hogy valaki felvételt készít. Tehát én is lefényképezhetlek, felvehetem a hangod, a beleegyezésed sem kell. Azonban nem hozhatom nyilvánosságra, csak az engedélyeddel. De tárgyalás például nem nyilvánosság. Csak ha bizonyítottan felrakja az internetre, vagy újságban jelenítteti meg stb.
A telefonhívások időzítése, és gyakorisága viszont lehet zaklató jellegű, ebben tud segíteni elsősorban az orvosa, másodsorban a rendőrség eljárást indítani.
Én inkább az orvosához fordulnék, és próbálnám a kezelését ismételten kérni, minthogy feljelentésekkel elindítani egy családi banzájt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!