Félrevezetés Diákmunkánál? Rabokkal dolgoztam együtt!
Szombaton diákmunkásként, délutános műszakban dolgoztam egy fröccsöntő üzemben. Egy Diákszövetkezeten keresztül kaptam a munka lehetőséget. Most volt lehetőségem másodszor menni erre a helyre. Az első alkalom még februárban volt, amikor semmi említésre méltó dolog nem történt. Rendese tájékoztattak, kifizettek.
Szombaton viszont bementem az üzemben és 3 másik munkással együtt kezdtünk dolgozni, beszélgetni. A téma elterelődött arra is, hogy kit hogy hívnak, hol lakik. Természetesen teljes nevet (ennek ellenére mégis megtudták a teljes nevemet, hiszen a műszaki ellenőr hangosan kimondta) és pontos címet nem mondtam, de a falum nevét igen.
Nem is lenne ezzel probléma, de a műszak közepe fele, 4 óra ismeretség után kiderült, hogy mind a 3-an betörésért, rablásért, testi sértésért ülnek egy börtönben ( az egyikük már visszaeső). Ezért rákérdeztem a műszaki ellenőrnél, hogy ez mégis hogy lehetséges?. Kiderült, hogy a cég börtön munkásokat dolgoztat, amiről engem természetesen NEM tájékoztattak a szövetkezetnél.
Néhány perccel később egyikük oda jött hozzám és eléggé ijesztően viselkedett. " Jó ez a Nike cipő, nagyon tetszik, drága volt? Nekem is kéne ilyen" majd azzal folytatta, hogy " Tudom, hogy van telefonod add már kölcsön egy hívásra, láttam előbb az asztalon (amikor még nem tudtam, hogy ők rabok kiraktam az asztalra) az is megérhet egy 100-ast."
A műszaki ellenőr volt, hogy 1 órára eltűnt, tehát teljesen egymagam voltam 3 testi sértésért, rablásért ülő rabbal. Felmerült bennem,hogy mért nincs senki aki felügyelje őket.
Nos volt, de a 14 órától 22 óráig tartó munkaidő alatt először 21:30-kor láttam, amikor aláíratta a jelenlétit a rabokkal.
A kérdésem az lenne, hogy mi ilyenkor a teendő ill. emelhetek e panaszt ezzel kapcsolatban? Ha igen hova forduljak? Hiszen nem csak én hanem akár a családom is veszélybe kerülhet, mert tudják melyik faluban lakom és a teljes nevemet.
A beszélgetés során kiderült, hogy mind hárman ha szabadulnak újra folytatni fogják, a rablásokat,betöréseket mert " nekünk már úgysincs más esélyünk". Ezért merült fel bennem, hogy akár még veszélybe is kerülhetünk a diákszövetkezet hiányos tájékoztatása miatt.
Bocsi a a hosszú írásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!