Ha a kiskoru gyerekemnek van egy ingatlana az én elakarom adni a volt férjem beleszolhat ha már nem vagyunk együtt?
Figyelt kérdés
2012. jún. 14. 17:12
1/26 A kérdező kommentje:
Én mint anya
2012. jún. 14. 17:12
2/26 zokniszörny válasza:
Szerintem kell hozzá a férjed is.
3/26 A kérdező kommentje:
de nem voltunk házasok és most már más a férjem és elvileg ő a törvényes képviselöje nem?
2012. jún. 14. 17:18
4/26 zokniszörny válasza:
A gyereked anyakönyvi kivonatában ki van megnevezve apaként?
5/26 A kérdező kommentje:
a volt élettársam
2012. jún. 14. 17:30
6/26 zokniszörny válasza:
Akkor pedig beleszólhat... mindegy, kivel vagy pillanatnyilag kapcsolatban/házasságban, az anyakönyvi kivonatba bejegyzett apa gyakorolja a szülői felügyeleti jogot, veled együtt. (Kivéve, ha bíróság a szülői felügyeleti jogát nem szüntette meg, vagy nem szünetelteti.)
7/26 anonim válasza:
Kiskorú gyermek esetében nem csak az apja,hanem a Gyámhatóság is beleszól! Csak akkor adhatod el,ha a Gyámhatóság engedélyezi,és a pénzt a kiskorú javára befekteted,letétbe helyezed.
8/26 anonim válasza:
A törvényes képviselő az apa és az anya együtt, vagy akit a bíróság a gyermekelhelyezéskor arra kijelölt. Ha a férjed hivatalosan a gyermek gondviselője, valószínűleg neki is hozzá kell járulni. Kiskorú esetén a szülők/gondvislők együtt írnak alá. És attól is függ, milyen módon került a gyermek tulajdonába az ingatlan. Ha a te felmenőidtől örökölte vagy kapta ajándékba, akkor valószínűleg nem. Kiskorú gyermek ingatlanának eladásához viszont általában kell gyámhivatali engedély. Ha attól tartasz, hogy a férjed vagy a gyermek apja nem egyezne bele, akkor kezdeményezd a gyámhivatali engedélyt. A gyámhivatal viszont ki fogja kötni, hogy az eladási árral azonos értékű ingatlant vegyél a gyerek nevére.
9/26 A kérdező kommentje:
Kiskoru a gyermek de ő papir szerint megvette
2012. jún. 14. 17:53
10/26 A kérdező kommentje:
a biroség nem itélt semmit mert mi 2 között megegyeztünk hogy én nevelem a gyereket
2012. jún. 14. 17:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!