Ha a kiskoru gyerekemnek van egy ingatlana az én elakarom adni a volt férjem beleszolhat ha már nem vagyunk együtt?
Figyelt kérdés
2012. jún. 14. 17:12
11/26 zokniszörny válasza:
Szerintem érdemesebb lenne akkor akár a közjegyzőhöz, akár a gyámhivatalhoz fordulni, ott pontos tájékoztatást tudnak adni. Az, hogy te neveled a gyereket, egy dolog, ettől még a másik fél szülői joga nem szűnik meg.
12/26 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm
2012. jún. 14. 18:08
13/26 anonim válasza:
Nem adhatod el, csak ha a gyámhivatal engedélyezi. Az összeget úgy kell befektetni (pl. másik ingatlan, bankbetét), hogy a gyerek nagykorú válásáig lehetőleg gyarapodjon. Ettől csak abban az esetben tekint(het) el a gyámhivatal, ha a gyerekkel kapcsolatban olyan különleges(!) költségek merülnek fel, amik a felnevelkedéséhez szükségesek (műtét, gyógykezelés, tolószék stb.) de ezekkel forintra el kell számolni!
Sok szülő esett már csapdába, mert mindenféle illeték és egyéb előnyök miatt a gyerek nevére vették, írták az ingatlant, később a gyámhivatal meg megkötötte e kezüket.
14/26 anonim válasza:
A volt férjed nem, de a gyámhatóság úgy megbaxa a p icsád, hogy egy hétig fingani is csak halkan fogsz.
15/26 anonim válasza:
Gondolj a gyerek jövőjére és ne add el a lakást. Ma már máshogy nincs esélye egy fiatalnak lakáshoz jutni, csak így.
16/26 anonim válasza:
A gyámhatóság csak nagyon különleges, igazolható esetben engedélyezi.
17/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ez nem lakás hanem szöllö és van a gyereknek egy báttyja apai ágon és övé a fele és eladja akkor gonoltam mért bonyolitsam akkor én is eladom de ha nem akkor mindegy csak gondoltam a gyerek fél szölövel nem sokra megy.
2012. jún. 15. 11:18
18/26 anonim válasza:
14! Micsoda stílus ez? És hol vannak ilyenkor a moderátorok? Hogy szabad engedni, hogy ezzel rontsák a portál színvonalát?
19/26 anonim válasza:
Utolsó kommentedhez: Ha így áll a helyzet, adjátok el és a kiskorú fiad részét fektessétek be másik ingatlanba, az megőrzi az értékét. Ilyen körülmények között biztosan megkapod a gyámhivatali engedélyt, mert ha a testvére a saját részét eladja, egy osztatlan közös tulajdon keletkezik, amivel viszont lehetnek gondok. Mielőtt belekezdesz az eladásba, nézz körül, hogy a fiadra eső összegből mit lehet egyáltalán venni: www.jofogas.hu www.ingatlanok.hu www.expressz.hu
20/26 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm.
2012. jún. 15. 17:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!