Fiatalkorú vagyok (17 éves), és a párommal össze akarunk házasodni, de ő büntetett előéletű. Megkapnánk-e így a gyámhatóságtól az engedélyt?
Figyelt kérdés
2012. júl. 5. 08:54
1/8 anonim válasza:
Ha most azt mondjuk, hogy nem, akkor el sem mész? :D
Természetesen menj el személyesen (személyesen kell a kérelmet beadni), és el fogják bírálni. Minden esélyetek megvan rá.
(Bár én várnék még 1-2 évet.)
2/8 anonim válasza:
Mitől lett sürgős 17 évesen házasodni?
3/8 A kérdező kommentje:
hosszú történet..
2012. júl. 5. 09:26
4/8 anonim válasza:
Valami jogi vagy anyagi okra tippelek. :)
5/8 anonim válasza:
Fiatal vagy még a házassághoz. De ha a párod büntetett előéletű,nagyon meggondolnám,hogy feleségül menjek-e hozzá.
6/8 anonim válasza:
II. Fejezet
A házasság érvénytelensége
1. Érvénytelenségi okok.
10. § (1) Házasságot nagykorú férfi és nő köthet.
(2) Kiskorú csak a gyámhatóság előzetes engedélyével köthet házasságot.
(4) Az engedély megadásáról vagy megtagadásáról a gyámhatóság a szülő (törvényes képviselő) meghallgatása után határoz.
A büntetett előéletűség nem befolyásol semmit házasságkötésnél, de az engedélyt nem biztos, hogy megkapod, csak indokolt esetben lehetsz benne 100%. Vagy vársz még egy évet, és akkor semmi se akadályozhat meg titeket.
7/8 anonim válasza:
fiatalkorú vagy és egy bűnözőhöz akarsz hozzámenni? hány éves? 24 gondolom, mert biztos nem 18.
8/8 anonim válasza:
Egy év nem a világ. Szerintem várjátok meg, és aztán simán megy majd minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!