Mától kilehet rúgni azt az szülőt, aki a lázas beteg gyerekét otthon ápolja?
Mától?
tegnap is kirúgtak ha nem mentél be dolgozni meg 10 éve is
nem tudom mit háborogsz
a munkáltatónak ez kifogás hogy a gyereked megdöglik mert nem termeled neki a pénzt
üdv magyarországon gondolom most költöztél ide hogy ezen csodálkozol
Ha olyan munkaerő vagy, akire lehet számítani, akkor nem fognak amúgy sem kirúgni. Ha egy pótolható senki vagy, akkor meg tökmindegy, hogy pont a gyerek miatt rúgnak ki, vagy a végigremegett 8 óra során bármiért.
Te melyik vagy?
Van egy jó hírem, meg egy rossz. A rossz az, hogy nem csak a gyermek betegsége miatti keresőképtelenség, de a saját betegséged miatti keresőképtelenség időtartama alatt is közölhető a felmentés.
A "jó" hír, hogy a gyakorlatban nem sok minden változik ettől, minthogy a keresőképtelenség alatt közölt felmentés is csak a keresőképtelenség lejártának napján (legfeljebb egy 1 év) lép hatályba, azaz csak akkor kezdődik a felmentési idő. Annak meg eddig se volt akadálya, hogy ha visszajöttél a táppénzről, másnap kirúgjanak. Itt most csak annyi történt, hogy előbb megtudod a rossz hírt.
Most csak ezt a szabályt néztem meg az új Munka Törvénykönyvéből, az egészet nem ismerem olyan jól, de nem lehet véletlen, hogy az MSZP, az LMP és a Jobbik egyaránt rabszolgatörvénynek bélyegezte ezt az új törvényt, tehát nyilván több területen tovább nyírbálják a dolgozók jogait. Az egyik terület, amire emlékszem, hogy jóval nagyobb lesz ezután a dolgozók anyagi felelőssége, és munkába álláskor kauciót is követelhet tőlük a munkaadó. Olyan kritikát is hallottam, hogy az eddig európai irányokat követő munkajogi szabályozás most a kínai példát vette át sok tekintetben. Szóval vannak gondok, de a felvetett területen talán nem olyan nagy a változás.
"de 30 éve nem így volt."
Welcome to the real world, Neo...
2-es
"tegnap is kirúgták,ha nem mentél be dolgozni meg 10 éve is"
-Nem egészen...Akik igazoltan táppénzen voltak,azért azokat nem rúghatták ki csak úgy, mert "nem mentek be dolgozni"hülyeségeket ne beszélj.
"üdv.Magyarországon gondolom most költöztél ide,hogy ezen csodálkozol"
-Nem most költöztem ide,itt születtem,és nem is mostanában.Tehát igen meglepődtem az új törtvényen,hogy bárkinek bármikor meglehet szüntetni a munkaviszonyát,függetlenül attól,hogy igazoltan van távol,vagy csak egyszerűen "nem megy be dolgozni"
Azért a kettő közt van némi különbség nem gondolod?
"-Nem egészen...Akik igazoltan táppénzen voltak,azért azokat nem rúghatták ki csak úgy, mert "nem mentek be dolgozni"hülyeségeket ne beszélj. "
Nem is arról volt szó, hogy a táppénz alatt kirúgták. Hanem visszament táppénzről, és közölték vele, hogy holnap már ne is jöjjön be. Ilyen szempontból tényleg csak annyi a különbség, hogy előbb tudja meg, hogy ennyi volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!